Geruchten over de Apple iPhone 13

Meer dan een decennium na de eerste introductie staan iPhones nog altijd aan de top. Wat kun je verwachten van Apple’s nieuwste telg; de iPhone 13?

Wanneer komt de iPhone 13 uit?

De release date van een nieuwe iPhone was al jarenlang niet spannend meer. Nieuwe toestellen werden door Apple namelijk steevast uitgebracht in september. Vorig jaar maakte de techgigant echter een uitzondering op die regel; de iPhone 12 kwam pas in oktober uit. Analisten verwachten echter dat de iPhone 13 dit jaar gewoon weer in september zal worden aangekondigd.

Meestal kiest Apple voor een onthulling in de tweede week van september, waarbij de toestellen een kleine week later in de winkels liggen. Nederland en België behoren traditiegetrouw tot de eerste landen waar nieuwe iPhones worden verkocht. Je mag dan ook zeker verwachten dat je de iPhone 13 ergens rond 20 september al in huis kunt hebben.

Apple lanceert iPhone 13, Pro, Pro Max en Mini

Net als eerder kiest Apple bij het nieuwe paradepaardje voor 4 modellen: de reguliere iPhone 13, Pro, Pro Max en Mini. Het eerste belangrijke verschil zit hem uiteraard in de schermgrootte van respectievelijk 6,1 inch, nog eens 6,1 inch, 6,7 inch en 5,4 inch.

Dit maakt de iPhone 13 Pro Max meteen de topkandidaat voor mensen die een grote telefoon willen, terwijl de Mini een aantrekkelijke optie is voor liefhebbers van een klein en handzaam toestel. De iPhone 13 en 13 Pro bieden met hun 6,1 inch scherm voor de meeste mensen de sweetspot.

Naast schermformaat, zijn er ook andere in het oog springende verschillen tussen de verschillende modellen iPhones. Zo krijgen de Pro en Pro Max een sterk verbeterde ultragroothoeklens, evenals een hoogwaardig 120 Hz ProMotion-display.

Meer accucapaciteit en rekenkracht

Overeenkomsten tussen de nieuwe iPhones zijn er echter ook. Zo bevatten alle modellen de veelbelovende nieuwe A15 Bionic-chip, waardoor rekenkracht geen beperking zal vormen. Ook wordt de hele iPhone 13-productlijn waarschijnlijk voorzien van speciale softboard-batterijen, waardoor je de smartphones minder snel hoeft op te laden.

Dan zijn er nog enkele geruchten die we niet onbenoemd willen laten. Zo zou de iPhone 13 naast het reeds bestaande Face ID ook een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen als extra ontgrendelingsmethode. Ook zou minimaal één model in de iPhone 13-serie geen Lightning-aansluiting meer hebben, waardoor je dit toestel alleen nog draadloos kunt opladen.

Apple iPhone 13: prijs en hoesje kopen

De prijs van de Apple iPhone 13 is zoals elk jaar ook in 2021 weer een hot item. De verwachting is een vergelijkbaar prijspunt als bij de voorganger. Dit betekent dat je rekening moet houden met prijzen van € 810 (Mini), € 910 (iPhone 13), € 1160 (Pro) en € 1260 (Pro Max). Dit onderstreept nog eens hoe belangrijk het is om deze dure smartphone te beschermen met een goed telefoonhoesje.

Bij B2C Telecom ben je aan het juiste adres voor een hoesje voor je iPhone 13, Pro, Pro Max of voor iPhone 13 Mini hoesjes. Of je nu op zoek bent naar een bookcase, standcase of TPU siliconen hoesje; bij ons vind je kwalitatief hoogwaardige GSM hoesjes in trendy designs of ontwerp je ze helemaal zelf. Ook ben je bij ons aan het goede adres om een iPhone 13 hoesje te ontwerpen, een iPhone 13 Pro hoesje te laten bedrukken met foto of om bijvoorbeeld een iPhone 13 Pro Max te ontwerpen met een foto van je huisdier. 

Ben je aan het uitkijken naar de release van de iPhone 13 zodat je je oude iPhone kunt vervangen? Je kunt tot het zover is je oude Apple iPhone ook van een nieuwe look voorzien door zelf een telefoonhoesje te maken. Of bekijk onze iPhone 12 hoesjes, iPhone 11 hoesjes, iPhone XR hoesjes, iPhone SE 2020 hoesjes of hoesjes voor andere modellen Apple iPhones en scoor een hoesje met origineel design. 

Relevante blogs