Samsung Galaxy S24: de geruchten

De Galaxy S24 is de nieuwe high-end smartphonelijn van Samsung. Gaan deze telefoons zo goed zijn als experts verwachten? Je leest het hieronder!

Samsung Galaxy S24: de verwachte release date

Ieder jaar introduceert Samsung zijn nieuwe Galaxy S-serie in januari of februari. Verwacht wordt dat de S24 geen uitzondering zal vormen op deze regel. Een mogelijk moment voor de officiële introductie aan het grote publiek is het Galaxy Unpacked 2024 evenement in San Francisco. Dit event vindt plaats op 18 januari, dus houd het nieuws rond die tijd in de gaten!

In welke kleuren verschijnt de Galaxy S24?

Over de kleuren van Samsung’s nieuwste vlaggenschip is inmiddels best het een en ander bekend. Zo zullen zowel de reguliere Galaxy S24, de S24 Plus én S24 Ultra verschijnen in 4 kleuropties: zwart, geel, grijs en violet. Daarnaast zullen er enkele kleuren komen exclusief voor klanten die online bestellen; naar verwachting zijn dit lichtgroen, lichtblauw en oranje.

Ontwerp en hoesjes voor de Galaxy S24

Naast de verschillende kleuruitvoeringen zijn er meer details bekend over het uiterlijk van de Galaxy S24. Opvallend is bijvoorbeeld dat Samsung de gebogen schermranden van de vorige generatie vervangt door platte zijkanten. Daarnaast moet de behuizing sterker worden dan de voorgaande door het aluminium frame in te wisselen voor een variant van titanium.

Bij andere titanium smartphones is duidelijk geworden dat dit materiaal nog altijd niet voldoende bescherming biedt tegen stoten en vallen. Hierdoor zal het gebruik van een goed telefoonhoesje ook bij de Samsung Galaxy S24 nog steeds noodzakelijk zijn. De platte zijkanten van het toestel lenen zich hier bovendien beter voor dan die van de S23.

Haarscherp snelheidsmonster

Zoals we gewend zijn van de Galaxy S-serie gaat de S24 weer hoge ogen gooien qua technische specificaties. Een absolute blikvanger wordt onder meer het LTPO-oled-scherm met 120Hz-verversing en een piekhelderheid tot wel 2500 nits. Handig als je veel aan het scrollen bent, maar ook als je je scherm goed wilt kunnen aflezen in de felle zon.

Met de hagelnieuwe 10 core Exynos 2400-chip zal de S24 in Nederland en België op het gebied van snelheid, rekenkracht en gaming zoals gewoonlijk weer hoge ogen gooien. In landen buiten Europa wordt het toestel uitgevoerd met de Snapdragon 8 Gen 3 chip. Niet dat het veel uitmaakt overigens, want de Exynos 2400 wordt Samsung’s beste eigen chip.

Camera en satelliet op de Galaxy S24

Omdat Samsung met de Galaxy S23 al een nieuwe standaard had neergezet op het gebied van cameratechnologie, hoeven we bij de S24 geen revolutionaire verbeteringen te verwachten. De grootste camera-update is voorbehouden aan de S24 Ultra, die wordt uitgerust met maar liefst een 200 mp hoofdcamera en 50 megapixel telefotocamera.

Leuk weetje: net als andere smartphonegiganten zoals Huawei en Apple introduceert Samsung nu ook een satellietfunctie op zijn allernieuwste vlaggenschip. Dit betekent dat je in noodgevallen berichten over je locatie kunt versturen en ontvangen; ook in afgelegen regio’s waar geen mobiel netwerk beschikbaar is.

Samsung Galaxy S24: prijzen en hoesje

Verwacht wordt dat de Galaxy S24 minimaal dezelfde prijs zal hebben als zijn voorganger – de S23 – en die was €949. Voor de S24 Plus verwachten experts een prijsstelling vanaf €1199, hoewel deze ook zomaar honderd euro hoger kan uitvallen. De S24 Ultra krijgt naar verwachting een prijs vanaf €1399, maar dan heb je ook het absolute topmodel uit de serie.

Met een prijs die kan oplopen van €949 tot maar liefst €1399 zijn de Samsung Galaxy S24-smartphones bepaald geen goedkope telefoons te noemen. Ben jij van plan om een van deze dure toestellen bij de release te kopen? Bestel dan meteen een hoogwaardig hoesje bij B2C Telecom om je kostbare aankoop te beschermen.

Relevante blogs