Samsung Galaxy A55: wat zijn de verbeteringen?

De Samsung Galaxy A55 is de nieuwste toevoeging aan Samsung's populaire middenklasse A-serie. In dit artikel bespreken we alle verbeteringen ten opzichte van voorganger A54.

1. Robuuster design met Gorilla Glass Victus+

Een van de meest opvallende verbeteringen aan de Galaxy A55 is het stevige aluminium frame, dat aan beide zijden is afgewerkt met het nieuwe Gorilla Glass Victus+. Dit geavanceerde glas biedt een betere bescherming tegen krassen en vallen, maar voor optimale bescherming is nog altijd een goed telefoonhoesje voor de A55nodig.

Daarnaast behoudt de A55 de IP67-certificering voor stof- en waterbestendigheid van zijn voorganger. Dit betekent dat het toestel tot 30 minuten ondergedompeld kan worden in water tot 1 meter diep. Samen met het verstevigde glas maakt dit de A55 een van de meest robuuste smartphones in zijn prijsklasse.

2. Groter en soepeler 120Hz AMOLED-scherm

Samsung staat bekend om zijn uitstekende smartphonedisplays en de Galaxy A55 zet deze traditie voort. Het toestel is uitgerust met een groter 6,6 inch FHD+ Super AMOLED-scherm met dunne randen. Vergeleken met het 6,4 inch panel van de A54 biedt dit extra schermruimte voor een meeslepender kijkervaring.

Ook heeft het scherm van de A55 een verversingssnelheid van 120Hz; een flinke upgrade ten opzichte van de 90Hz van A54. Dit levert vloeiendere animaties en responsievere interactie op. Het scherm beschikt tevens over Vision Booster technologie die de helderheid en het contrast optimaliseert voor een uitstekende zichtbaarheid, zelfs in fel zonlicht.

3. Verbeterde camera's met OIS en 4K video

De Galaxy A55 beschikt over een veelzijdige cameraopstelling die enkele welkome verbeteringen biedt ten opzichte van de A54. De hoofdcamera heeft nu een hogere resolutie van 50 megapixels en is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Dit helpt onscherpte door beweging te voorkomen, vooral bij weinig licht, wat resulteert in scherpere foto's.

Naast de hoofdcamera beschikt de A55 over een 12MP ultragroothoekcamera voor wijdse landschappen en een 5MP macrocamera voor close-up fotografie. De resolutie van de selfiecamera is daarnaast verhoogd naar 32 megapixels. Bovendien kan de A55 nu 4K video opnemen met stabilisatie, een stap vooruit ten opzichte van de 1080p video van de A54.

4. Krachtiger hardware met meer RAM

Onder de motorkap heeft de Galaxy A55 enkele indrukwekkende upgrades gekregen. Zo wordt het toestel aangedreven door de nieuwe Exynos 1480 octa-core processor. Deze chip is gebaseerd op een 5nm productieproces en biedt snellere prestaties dan de Exynos 1380 in de Galaxy A54.

Daarbij is de A55 verkrijgbaar met tot maar liefst 12GB RAM, een flinke stap vooruit ten opzichte van de maximale 8GB in de voorganger. Dit extra werkgeheugen stelt de A55 in staat om meerdere apps soepel naast elkaar te draaien en verbetert de multitasking-ervaring. De opslagruimte gaat tot 256GB en kan verder worden uitgebreid via microSD.

5. Langere softwareondersteuning met 4 jaar OS-updates

Een van de meest indrukwekkende verbeteringen van de Galaxy A55 is de langere softwareondersteuning die Samsung belooft. Het toestel wordt geleverd met Android 14 en Samsung's One UI 6.1 schil. Maar nog belangrijker is dat Samsung vier jaar aan OS-upgrades en vijf jaar beveiligingspatches garandeert.

Dit is een significante verbetering ten opzichte van de drie jaar OS-updates die werden aangeboden voor de Galaxy A54. Met deze langere ondersteuning kunnen gebruikers van de A55 langer genieten van de nieuwste Android-functies en -beveiligingsverbeteringen, wat de levensduur van het toestel verlengt.

6. Geavanceerde beveiligingsfuncties met Knox Vault

Samsung versterkt tot slot ook de beveiliging van de Galaxy A55 met de toevoeging van de Knox Vault-beveiligingsoplossing. Dit is een geïsoleerde omgeving die gevoelige gegevens zoals wachtwoorden, biometrische informatie en cryptografische sleutels gescheiden opslaat van het hoofdbesturingssysteem.

Knox Vault beschermt deze kritieke data tegen geavanceerde bedreigingen zoals malware, hackers en zelfs fysieke manipulatie van het toestel. Door deze robuuste beveiligingslaag toe te voegen, biedt de Galaxy A55 gebruikers meer gemoedsrust en bescherming van hun privacy. 

Een hoesje voor je Samsung Galaxy A55

De Samsung Galaxy A55 is een indrukwekkende opvolger van de A54, met een reeks flinke verbeteringen. Het toestel beschikt over een robuuster design met Gorilla Glass Victus+, een groter 120Hz AMOLED-scherm, geavanceerde camera's, krachtigere hardware, langere softwareondersteuning en geavanceerde Knox Vault-beveiliging.

Hoewel het Gorilla Glass Victus+ beschermglas de A55 een verhoogde duurzaamheid geeft, is het nog altijd geen garantie tegen krassen, barsten of andere schade door stoten of vallen. Om je Galaxy A55 optimaal te beschermen én een persoonlijke uitstraling te geven, is een kwalitatief en trendy telefoonhoesje van B2C Telecom een verstandige keuze.

Relevante blogs