Apple iPhone 16: de geruchten

Smartphoneliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de release van Apple’s iPhone 16. Lees hier alles wat je moet weten over het laatste nieuws en geruchten.

iPhone 16 release date: wat is er bekend?

Apple-fans zullen nog even moeten wachten, want de iPhone 16 wordt pas in september 2024 verwacht. Zoals gebruikelijk zal Apple de nieuwe iPhones onthullen tijdens een spectaculair evenement, waarna pre-orders een week later starten. Nog een week daarna liggen de toestellen dan in de Nederlandse en Belgische winkels.

Welke iPhone 16 modellen worden verwacht?

Net als vorig jaar verschijnen er waarschijnlijk 4 iPhone 16 modellen:

  • iPhone 16 (6,1 inch)
  • iPhone 16 Plus (6,7 inch)
  • iPhone 16 Pro (6,3 inch)
  • iPhone 16 Pro Max (6,9 inch)

Opvallend is dat de Pro-modellen grotere schermen krijgen dan hun voorgangers. Ook gaan er geruchten over een mogelijk vijfde model, de iPhone 16 Ultra, met nóg meer geavanceerde features. Zodra hierover meer bekend is, updaten wij dit artikel.

In welke kleuren wordt de iPhone 16 verkrijgbaar?

De meeste experts verwachten dat de iPhone 16 (Plus) verkrijgbaar zal zijn in Apple's standaardkleurenpalet, met neutrale tinten als zwart, rood en wit. Volgens geruchten zijn er voor de iPhone 16 Pro (Max) daarentegen wel enkele kleurverrassingen te verwachten.

Daar waar de 15 Pro (Max) alleen in naturel, wit, blauw en zwart titanium te verkrijgen was, lijkt het erop dat de iPhone 16 Pro (Max) in White, Gray, Space Black en Rose zal verschijnen. We zijn dan ook heel benieuwd of Apple deze keuze daadwerkelijk durft te maken.

Wat zal de iPhone 16 kosten?

Apple staat erom bekend zijn iPhones jaarlijks een tikje duurder te maken, hoewel dit de afgelopen jaren niet of nauwelijks het geval was. Ook voor de iPhone 16 blijft de prijsstijging dit jaar naar verwachting beperkt.

Als de iPhone 16-serie inderdaad in een vergelijkbare prijsklasse blijft als de voorgangers, zal de reguliere iPhone 16 ongeveer uitkomen op €970. De iPhone 16 Plus zal rond de €1120 kosten en de iPhone 16 Pro €1230. Het absolute paradepaardje uit de serie, de iPhone 16 Pro Max (of Ultra), zal voor minimaal €1480 op de kop te tikken zijn.

iPhone 16 specificaties: wat is er nieuw?

Qua design lijkt de iPhone 16 sterk op zijn voorganger, met enkele subtiele aanpassingen. De toestellen worden iets groter, met een 6,3 inch scherm voor de iPhone 16 Pro en 6,9 inch voor de iPhone 16 Pro Max. Naar verluidt gebruikt Appel een nieuwe technologie om de schermranden verder te verkleinen voor een nog imposanter edge-to-edge display.

Onder de motorkap introduceert Apple belangrijke verbeteringen. Alle iPhone 16 modellen krijgen waarschijnlijk de nieuwe A18-chip. De Pro-versies beschikken over een geavanceerdere A18 Pro-variant met een grotere die-size voor betere AI-prestaties, maar behouden een 6-core GPU zoals de A17 Pro.

Camera-upgrades in de iPhone 16

Op cameragebied zet Apple flinke stappen. De iPhone 16 Pro modellen krijgen een nieuwe 48MP ultragroothoekcamera met grotere sensor voor betere beeldkwaliteit, met name bij weinig licht.

De periscooplens met 5x optische zoom van de iPhone 15 Pro Max komt waarschijnlijk ook naar de reguliere iPhone 16 Pro. Geruchten wijzen zelfs op een 'super-telefoto periscoopcamera' in de iPhone 16 Pro Max voor extreme zoomcapaciteiten. 

Meer batterij, sneller laden

Ten slotte krijgt de iPhone 16-serie volgens bronnen nieuwe gestapelde batterijen met een hogere capaciteit en langere levensduur. Ook zou omgekeerd draadloos opladen – een technologie waarbij je je iPhone kunt gebruiken om andere apparaten zoals je Apple Watch op te laden – geïntroduceerd worden in de gehele iPhone 16-serie.

Al met al lijken de nieuwe iPhones smartphones te worden die op alle fronten nieuwe maatstaven zetten. Belangrijk is wel om de niet goedkope iPhone 16 goed te beschermen tegen schade door stoten, krassen en vallen. Met een hoogwaardig en stijlvol telefoonhoesje van B2C Telecom voorkom je dure schade en geef je jouw iPhone 16 een persoonlijke touch.

Relevante blogs