Google Pixel 8 (Pro): de geruchten

De Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro beloven een nieuwe standaard te zetten voor Android-telefoons. In dit artikel lees je alles over het laatste nieuws en de geruchten.

Google Pixel 8 (Pro): verwachte release date

Over de release date voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro heeft Google officieel nog niets bekendgemaakt. In de afgelopen jaren heeft de technologiereus eerdere modellen uit de Pixel-serie echter steevast in oktober geïntroduceerd. Ook in 2023 verwachten we voor de Pixel 8 (Pro) dus weer een release in oktober.

Welke kleuren krijgt de Pixel 8 (Pro)?

Over de kleuren waarin de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro worden uitgebracht doen veel verschillende geruchten de ronde. De meest hardnekkige geruchten claimen dat de Pixel 8 beschikbaar komt in groen, zwart, roze en lichtblauw. De Pixel 8 Pro zou worden uitgevoerd in groen, zwart, (beige)wit en blauw. Keuze genoeg dus!

Google Pixel 8 en 8 Pro: indrukwekkend scherm

Zoals we van de Pixel-serie gewend zijn, wil Google hoge ogen gooien met het scherm van deze beide smartphones. Qua formaat is er niet heel veel nieuws onder de zon; de Pixel 8 Pro meet net als zijn voorganger 6,7 inch, terwijl de reguliere Pixel 8 met 6,17 inch iets kleiner en handzamer wordt (het scherm van de Pixel 7 was 6,3 inch groot).

De andere schermspecificaties van beide telefoons zijn naar verwachting ronduit indrukwekkend. Zo zou de Pixel 8 een 2400 x 1080 scherm krijgen met een helderheid van 1400 nits en de Pixel 8 Pro een 2992 x 1344 scherm met een helderheid van 1600 nits. Daarnaast zouden beide schermen een verversingssnelheid van 120Hz krijgen.

Rekenkracht en batterijcapaciteit

Over het scherm van de Google Pixel 8 (Pro) zal dus geen reden tot klagen zijn, maar hoe zit het met de andere specificaties? Naar verluidt zullen beide toestellen worden aangedreven door de hypermoderne Google Tensor G3-chip, die maar liefst 9 CPU-kernen telt in een 4+4+1 configuratie. Hiermee kunnen deze smartphones werkelijk elke opgave aan.

Met een energieslurpend scherm en zoveel rekenkracht zou je denken dat de Pixel 8 en Pixel 8 Pro na een halve dag al leeg zijn, maar het tegendeel lijkt waar. De toestellen worden namelijk uitgerust met respectievelijk een 4485mAh en 4950mAh batterij, die voldoende capaciteit bieden en 27W opladen (bekabeld) of 23W opladen (via Pixel Stand) garanderen.

Maak de mooiste foto’s met de Pixel 8-serie

Ook de camera van deze smartphones mag zeker niet onbenoemd blijven. De Pixel-serie gooit sinds jaar en dag hoge ogen op het gebied van cameraspecificaties en de nieuwste telgen in de serie vormen met de hagelnieuwe Samsung GN1-sensor met uitstekende Night Sight-prestaties geen uitzondering op deze regel. 

Daar waar de Pixel 8 een ultrawide camera zal krijgen met extra brede opname hoek (wel nog steeds op basis van de Sony IMX386), zal de Pixel 8 Pro worden uitgerust met een 64 megapixel ultrawide camera op basis van de Sony IMX787-sensor. Volgens de geruchten zullen beide telefoons ook betere HDR-prestaties biedne ten opzichte van de voorgangers.

Google Pixel 8 (Pro): kosten en hoesje

De Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro kostten bij release in Nederland respectievelijk €649 en €899. Dat de Pixel 8 en Pixel 8 Pro ongeveer hetzelfde zullen kosten, ligt in de lijn der verwachting. Wel waarschuwen experts dat de prijs iets hoger kan komen te liggen als gevolg van stijgende materiaalkosten en inflatie. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Met een minimaal verwachte prijs tussen de €649 en €899 zijn de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro dure smartphones die je optimaal wilt beschermen. Bij B2C Telecom kun je tijdig terecht voor een stevig en trendy telefoonhoesje dat de levensduur van Pixel-telefoon verlengt. Houd onze website in de gaten voor de nieuwste hoesjes bij release van de Pixel 8-serie.

Relevante blogs