iPhone 12: de allerlaatste geruchten!

Nu de iPhone SE 2020 in de winkels ligt, kijken telefoonliefhebbers reikhalzend uit naar Apple’s volgende release: de iPhone 12. Lees hieronder alles wat je moet weten!

Wanneer kun je de iPhone 12 kopen?

Meestal hoef je geen glazen bol te hebben om de releasedatum van een nieuwe iPhone juist te voorspellen. Apple lanceert nieuwe telefoons namelijk vrijwel elk jaar in september, waarna je de toestellen in Nederland tegen het einde van de maand kunt kopen.

Of dat dit jaar ook geldt voor de iPhone 12, is nog ietwat onzeker vanwege het coronavirus. Er zijn namelijk geruchten dat de productie in Apple’s fabrieken vertraging heeft opgelopen, waardoor het mogelijk is dat de release van het toestel verschuift.

Optimisten wijzen erop dat de telefoongigant over voldoende tijd en middelen beschikt om de opgelopen vertraging in te halen. Hoe dan ook behoren Nederland en België traditioneel tot de eerste landen waar Apple nieuwe telefoons uitbrengt, dus al te lang hoef je sowieso niet te wachten.

Apple iPhone 12 en 12 Pro (Max): design en ProMotion

Net als bij voorganger iPhone 11, brengt Apple naast de standaard iPhone 12 ook een Pro- en Pro Max-versie uit. Of die ook zo gaan heten is nog niet 100% zeker, maar zeer waarschijnlijk is het wel. Alle drie de toestellen kenmerken zich door rechte zijkanten in plaats van ronde randen. De zijkant van het design doet hiermee sterk denken aan dat van de iPhone 5.

De iPhone 12 Pro en Pro Max krijgen in de vorm van het ProMotion-systeem een functionaliteit die het goedkopere broertje moet ontberen. Hierbij schakelt het scherm afhankelijk van de getoonde content heen en weer tussen een 60Hz en 120Hz verversingssnelheid. Weergave in 120Hz staat garant voor een soepeler scrollervaring en een nog vloeiender weergave in games.

Camera en accuduur

Met de iPhone 11 zette Apple een nieuwe standaard op het gebied van cameratechnologie. Maar de concurrentie, met de Huawei P40-serie voorop, hijgt in Apple’s nek. Voor de iPhone 12, 12 Pro en Pro Max is de techreus er dan ook alles aan gelegen om wederom een voorsprong te pakken. De nieuwe iPhones krijgen daarom 5 mm grotere lenzen en een drie keer snellere autofocus dan de iPhone 11.

Opvallend is ook de 12 megapixelcamera met ultragroothoeklens waar alle nieuwe toestellen over beschikken. Wel krijgen de iPhone 12 Pro en Pro Max daarnaast een telelens met 3x-optische zoom. Over de accuduur hoef je je bij deze nieuwe iPhones geen zorgen te maken; Apple verhoogt de batterijduur ten opzichte van de vorige modellen tot een capaciteit van (bij de Pro Max) 4400 mAh.

iPhone 12: prijs en hoesje kopen

Apple-telefoons zijn niet de goedkoopste, maar in ruil hiervoor krijg je hoge kwaliteit. Volgens de laatste geruchten zullen de iPhone 12, 12 Pro en Pro Max op een vergelijkbaar prijspunt blijven als de voorgangers. Dat betekent verwachte prijzen van respectievelijk circa € 810, € 1160 en € 1260. Teveel geld om je toestel niet te beschermen met een goed telefoonhoesje of er zelf eentje te maken.

Dat telefoonhoesje voor je iPhone 12, 12 Pro of Pro Max koop je natuurlijk bij B2C Telecom. Van TPU cases tot stand cases en van hard cases tot flip- en boekhoesjes; je vindt ze bij ons in de allerleukste designs of ontwerpt ze helemaal zelf! Houd onze website in de gaten, want bij de release van de iPhone 12 kun je bij ons direct terecht voor geschikte telefoonhoesjes of zelf een telefoonhoesje met foto maken!

Relevante blogs