Welke soorten tablethoesjes zijn er?

Een tablet wordt gebruikt door het hele gezin en bescherming met een goed hoesje is daarom aan te raden. Hieronder bespreken we de 3 populairste soorten tablethoesjes bij B2C Telecom.

1). TPU siliconen tablethoesje: klein ontwerp, grote bescherming

Een TPU siliconen case is sinds jaar en dag de gouden standaard onder de tablethoesjes. Dit type hoesje wordt ook wel een backcover genoemd, want het bedekt de gehele achterkant en tevens de randen van je tablet. Een groot voordeel hiervan is dat de uitstraling en het formaat van je tablet nauwelijks veranderen, terwijl de kans op schade door vallen of stoten een stuk kleiner is.

Doordat de voorzijde van de tablet onbeschermd blijft, kan het scherm in theorie nog steeds krassen of barsten. Het is daarom het beste om naast een TPU siliconen case ook een goede screenprotector te gebruiken. Zo weet je zeker dat je dure tablet onder alle omstandigheden beschermd is en bespaar je jezelf de kosten van een dure schermreparatie.

2). Standcase tablethoesje: altijd en overal films en series kijken

Een standcase hoesje is weliswaar niet de gouden standaard op het gebied van tablethoesjes, maar biedt ironisch genoeg wel een standaard waarmee dit hoesje zich van andere producten onderscheidt. De ingebouwde standaard in de case zorgt er namelijk voor dat je deze tablethoes op elk vlak oppervlak horizontaal kunt neerzetten.

Hiermee creëer je voor jezelf vele extra mogelijkheden. Heeft je tablet bijvoorbeeld veel rekenkracht onder de motorkap? Dan kun je hem in horizontale stand op je bureau soms gebruiken als bijna volwaardige vervanging van een laptop. Daarnaast wordt een standcase bijzonder vaak gebruikt om met de handen vrij in ontspannen houding films en series te kunnen bekijken.

3). Bookcase tablethoesje: voor wie zijn tablet overal mee naartoe neemt

Een bookcase hoesje omsluit je tablet (zoals de naam al verklapt) zoals een kaft dat bij een boek doet. Het verschil tussen dit tablethoesje en een standcase is niet zo groot als bij de varianten voor telefoons. Veel bookcase tablethoesjes hebben namelijk ook een standaardfunctionaliteit, terwijl een standcase tablethoesje je tablet ook omsluit als een boekkaft.

Toch zijn er wel degelijk enkele verschillen waardoor je misschien eerder voor een bookcase of juist een standcase kiest. Zo hebben sommige boekhoesjes voor tablets vakjes aan de binnenzijde, waardoor je er papieren of pasjes in kunt opbergen. Ook heeft niet elke bookcase een standaardfunctie, waardoor een standcase voor medialiefhebbers een betere optie is.

Conclusie: welk tablethoesje moet ik kiezen?

Er is niet één tablethoesje dat voor iedereen de beste keuze is. De belangrijkste eis bij een tablethoes is vooral dat deze aansluit op de manier waarop jij je tablet wilt gebruiken. Geef je de voorkeur aan een minimalistisch design? Kies dan voor een TPU siliconen case met screenprotector. Wil je extra bescherming of functionaliteiten? Ga dan voor een bookcase of standcase.

Welke keuze je ook maakt; bij B2C Telecom kun je jouw tablethoes volledig naar eigen smaak ontwerpen. In enkele minuten voeg je bijvoorbeeld een eigen foto, tekst, clip art, afbeeldingen of special fx toe en creëer je het tablethoesje van je dromen. Al onze tablethoezen staan bekend om hun kwaliteit in kleuren, afwerking en levensduur. Weet jij al welk tablethoesje je gaat kiezen?

Relevante blogs