Welk hoesje beschermt mijn opvouwbare telefoon?

De opkomst van de opvouwbare telefoon is niet te stuiten. Maar hoe bescherm je zo’n vouwtoestel? Fabrikanten ontwikkelen momenteel een nieuwe generatie hoesjes.

Vouwdesign vereist speciaal hoesjesontwerp

Ze zien er flitsend uit, die nieuwe vouwtoestellen. En functioneel zijn ze ook nog eens. Telefoons als de Huawei Mate X en Samsung Galaxy Fold koppelen het knikprincipe van een ouderwetse clamshell telefoon (beter bekend als klaptelefoon) aan de schermruimte van een tablet. Hierdoor zie je beeld aan zowel de buitenkant (ingeklapt) als de binnenkant van het toestel (uitgeklapt en dubbel zo breed).

Die hypermoderne technologie is natuurlijk prachtig, maar voor dit innovatieve ontwerp is de huidige generatie telefoonhoesjes nog niet geschikt. Hoesjesfabrikanten zijn dan ook koortsachtig op zoek naar nieuwe ontwerpen om foldables toch van een beschermend jasje te voorzien.

Dat zal ook nodig zijn, want juist het vouwbare design en de grote schermruimte maken deze toestellen extra kwetsbaar. En dan is er nog de prijs. Die is, zoals vaak bij nieuwe technologie, vrij fors. Als eigenaar van zo’n toestel is er je dan ook veel aan gelegen om het goed te beschermen.

Spigen: van dunne tot dikke foldable hoesjes

Gelukkig zijn er inmiddels twee hoesjesproducenten die de spits afbijten met de ontwikkeling van nieuwe foldable hoesjesontwerpen. Allereerst is er Spigen, bekend als een van de betere hoesjesfabrikanten in de wereld. Voor de Samsung Galaxy Fold heeft het merk drie prototypes ontwikkeld die elk zo hun eigen voordelen bieden.

Voor de liefhebbers van minimalistische hoesjes is er de Spigen Thin Fit; een dunne en vouwbare case die zowel een gat voor het scherm aan de voorkant als een gat voor de camera aan de achterkant bevat. Een plastic scharnier zorgt ervoor dat het hoesje moeiteloos met het toestel meevouwt.

Een vergelijkbaar ontwerp kent de Spigen Ultra Hybrid, met als belangrijkste verschil een iets dikkere case die ook nog eens doorzichtig is. Wie zijn trendy foldable écht met zijn leven wil beschermen, kiest het best voor de Spigen Tough Armor. Dit relatief dikke telefoonhoesje ziet er weliswaar minder strak uit, maar daar krijg je ook wat voor terug: het maakt je Galaxy Fold nagenoeg onverwoestbaar.

Waterbestendige case voor je vouwtelefoon

En dan is er nog OtterBox. In Nederland net als Spigen een bekende naam die normaal gesproken een garantie is voor kwalitatief hoogwaardige telefoonhoesjes. Dat het bedrijf serieus werk wil maken van zijn nieuwe lijn foldablehoesjes, blijkt wel uit de vele patenten die het heeft aangevraagd. Opvallend: alle ontwerpen zijn waterbestendig. Fijn, want hierdoor zal je dure vouwtelefoon bij de eerste de beste regenbui niet spontaan beginnen te knetteren.

Iets anders dat opvalt aan de ingediende patenten, is de grote variatie in ontwerpen. Daar waar je het ene hoesje op je toestel moet klikken, moet je het andere juist schuiven. In tegenstelling tot Spigen werkt OtterBox niet alleen met een scharnier, maar ook met een rekbaar materiaal tussen twee hoesjeshelften.

Welk hoesje moet ik kiezen voor mijn opvouwbare telefoon?

Opvouwbare telefoons zoals de Huawei Mate X en Samsung Galaxy Fold gaan we de komende jaren steeds vaker terugzien in het Nederlandse straatbeeld. De voorlopige ontwerpen van Spigen en OtterBox geven alvast een goede indruk van wat je van foldable hoesjes kunt verwachten. Tegen de tijd dat jij ze nodig hebt, weet je in elk geval één ding zeker: bij B2C Telecom vind je de hoesjes voor jouw telefoon. Tot die tijd houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Relevante blogs