Telefoons met buigbaar scherm: wanneer op de markt?

Nee, we hebben het hier over hypermoderne smartphones met een flexibel en zelfs buigbaar scherm. Fabrikanten zoals Apple en Samsung zijn momenteel in een verwoede strijd verwikkeld om deze baanbrekende technologie als eerste in de markt te zetten. De vraag is nu : wie wint de race?

Nee, we hebben het hier over hypermoderne smartphones met een flexibel en zelfs buigbaar scherm. Fabrikanten zoals Apple en Samsung zijn momenteel in een verwoede strijd verwikkeld om deze baanbrekende technologie als eerste in de markt te zetten. De vraag is nu : wie wint de race?;

Opvouwbare telefoon van Samsung reeds aangekondigd

Het antwoord op de bovengenoemde vraag kunnen we je alvast geven: voorlopig is de winnaar namelijk Samsung. Het bedrijf presenteerde onlangs een nieuwe telefoon met flexibel scherm (ook wel bekend als het Infinity Flex Display) in San Francisco.

Het nieuwe toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant wordt in de wandelgangen ook wel de Samsung Galaxy X of Galaxy F genoemd en is qua ontwerp zonder twijfel baanbrekend. Dichtgeklapt doet het vernuftige device namelijk dienst als smartphone; opengeklapt is het plotseling een tablet.

Hoe het werkt? De buitenkant van het toestel heeft een scherm van 4,58 inch groot (840 x 1960 pixels) en het scherm aan de binnenkant kent afmetingen van 7,3 inch (1536 x 2152 pixels). Dit maakt multitasken met meerdere apps mogelijk, maar de geschatte adviesprijs is met € 1.500 niet mals.

En de Royole Flexpai dan?

Goed punt. Op dezelfde dag dat Samsung zijn nieuwe opvouwbare telefoon presenteerde, bracht het Chinese Royole namelijk een werkend exemplaar uit in de vorm van de Flexpai.

In dit artikel besteden we verder weinig aandacht aan dit model, omdat het niet is gericht op de Europese markt en qua specificaties al snel voorbij zal worden gestreefd door de moordende concurrentie van de grote merken.

Technisch gezien heeft Royole de race van de grote fabrikanten wel gewonnen en dat is natuurlijk een knappe prestatie. De prijs voor deze opvouwbare telefoon is met € 1.400 vergelijkbaar met de geschatte adviesprijs voor de Galaxy X / F.

iPhone met buigbaar scherm van Apple

Nu Samsung zijn toestel met buigbare scherm eenmaal heeft aangekondigd, kan Apple natuurlijk niet achterblijven. Opvallend genoeg lijkt het laatstgenoemde bedrijf in elk geval op korte termijn te moeten afhaken in de strijd om het uitbrengen van de beste opvouwbare telefoon.

Het geruchtencircuit vertelt ons dat Apple weliswaar hard werkt aan een buigbare iPhone, maar dat de lancering ervan waarschijnlijk nog tot 2020 op zich zal laten wachten.

Het bedrijf zal naar verwachting eenzelfde strategie als bij de illustere iPhone X hanteren: de innovatie laat even op zich wachten, maar bij het uitbrengen moet het nieuwe toestel de markt op zijn grondvesten doen schudden. Wij zijn alvast zeer benieuwd!

Zijn er nog andere buigbare telefoons?

Jazeker. Ook merken zoals Huawei, LG en Motorola werken momenteel uiteraard hard aan opvouwbare telefoons. Waarschijnlijk komt Huawei eind februari 2019 met meer nieuws, maar van de andere fabrikanten is er nog niets bekend.

Welke gevolgen de buigbare schermen op het gebied van hoesjes en cases zullen hebben, laat zich daarnaast nog moeilijk voorspellen. Met een scherm aan de buitenkant van de telefoon is het risico op een kras of beschadiging immers groter dan ooit. Houdt onze website in de gaten, want één ding is zeker B2C Telecom zal op deze trend inspelen!

Relevante blogs