Wanneer moet ik een screenprotector gebruiken?

Vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig een screenprotector op zijn telefoon. Maar wanneer en hoe moet je een screenprotector eigenlijk gebruiken en welke soorten zijn er?

Waarom is een screenprotector nodig?

Het scherm van vrijwel elke moderne smartphone is gemaakt van supersterk Gorilla Glass. Hoewel dit glas in de loop der jaren steeds kras- en breukbestendiger is geworden, kan een bos sleutels in je broekzak of een val uit je tas nog steeds tot flinke beschadiging van je scherm leiden. Een screenprotector is een beschermend laagje glas of kunststof waarmee je dit voorkomt.

Een screenprotector op je scherm vangt de schade op bij een val, stoot of kras. Valt je telefoon bijvoorbeeld met het scherm naar beneden op een kiezelsteentje, dan leidt dit zonder screenprotector vaak tot flinke beschadigingen. Deze zijn erg duur zijn om te repareren en daarom is een screenprotector een goedkope manier om de levensduur van je smartphone te verlengen.

Screenprotectors bieden daarnaast meer voordelen dan alleen bescherming, want ze komen vaak met een olieachtig laagje op het glas dat de kans op vingerafdrukken sterk vermindert. Ook is er bij de nieuwe generatie screenprotectors geen sprake meer van storende luchtbelletjes op je scherm en blijft je touchscreen onder alle omstandigheden prima werken.

Welke soorten screenprotectors zijn er?

Screenprotectors zijn er in vele soorten en maten. De allerdunste protectors zijn veelal gemaakt van een kunststof folie, dat zeer transparant is en een matte afwerking kan hebben tegen weerspiegeling in zonlicht. Ook passen folieprotectors door hun geringe dikte bij elk telefoonhoesje en zijn ze bijzonder betaalbaar.

Erg populair zijn daarnaast screenprotectors van tempered glass. Deze zijn wat dikker dan folie en bieden hierdoor meer bescherming tegen schade door stoten of krassen. Ook is het glas eenvoudig aan te brengen zonder luchtbellen en voelt het scherm bij gebruik nagenoeg hetzelfde aan als zonder screenprotector.

Los van de verschillen tussen kunststof en glazen screenprotectors, zijn er ook protectors met bijzondere eigenschappen. Zo bestaan er screenprotectors met een antibacteriële laag (hygiënisch), privacy glass (niet van de zijkant doorheen te kijken) of blauw licht filter (beschermt tegen vermoeide ogen en problemen om in slaap te vallen). De keuzemogelijkheden zijn dan ook zeer divers!

Hoe moet ik een screenprotector gebruiken?

Ondanks de bovengenoemde functionaliteiten, gebruiken de meeste mensen een screenprotector eerst en vooral om hun telefoon te beschermen. Je brengt de protector eenmalig volgens de instructies aan, zodat hij je hele scherm bedekt en beschermt. Hierna heb je er geen omkijken meer naar en zul je de screenprotector in het dagelijks gebruik waarschijnlijk niet eens meer opmerken.

Valt jouw telefoon of stoot je deze ergens hard tegenaan? Dan vangt de screenprotector de klap op en is de kans op barsten met name bij tempered glass groot. Een beschadigde screenprotector kan zijn werk niet meer goed doen en daarom is het zaak deze direct te vervangen. De kosten hiervan zijn relatief verwaarloosbaar, want een schermreparatie zou al snel dertig keer zoveel kosten!

Zit er nog geen screenprotector op het scherm van jouw telefoon? Loop dan niet langer het risico op peperdure schade en bestel jouw screenprotector direct voordelig bij B2C Telecom.

En mocht je nog niet over een telefoonhoesje beschikken, neem dan zeker ook een kijkje bij onze telefoonhoesjes met vast design of ga er zelf een ontwerpen. Van Samsung en iPhone hoesjes tot aan Oppo hoesjes, hoesjes voor Google toestellen, Honor, Motorola, Xiaomi en meer; we hebben voor vele merken en modellen telefoons een uitgebreid assortiment. Ook hoesjes met koord behoren tot de mogelijkheden. Ga je op onze site een type hoesje bestellen of ontwerpen waarbij het scherm onbeschermd blijft (bv. TPU case), dan is het ook verstandig meteen een screenprotector te bestellen. Bij B2C Telecom profiteer je van snelle en gratis verzending. Heb je vragen over een geschikte screenprotector voor jouw telefoon? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Relevante blogs