Wanneer komt de Samsung Galaxy S10 uit?

Op het gebied van smartphones staan de fabrikanten Apple en Samsung eenzaam aan de top.

Vermoedelijke release datum van de Galaxy S10

De Galaxy S10 is een nieuw exemplaar in de reeks toptoestellen uit de S-serie van Samsung. Het nieuwe paradepaardje komt zowel in een reguliere variant (S10) als een extra grote en luxe variant (de S10+ ofwel S10 Plus) en een budget variant (S10e). Maar er is één vraag die op ieders lippen brandt: wanneer komt deze telefoon precies op de markt?

Alle voortekenen wijzen momenteel op een release rond maart 2019. Zeker is dat Samsung er alles aan doet om het toestel nog in het eerste kwartaal van het komende jaar te lanceren. De officiële presentatie van de smartphone zal naar verwachting plaatsvinden op een eigen Samsung-event in februari nog voor het Mobile World Congress 2019.

Wat zijn de specs van de Galaxy S10?

Tijdens de officiële presentatie zal Samsung bekendmaken wat de precieze specificaties zijn van het nieuwe mobiele vlaggenschip. Alvast vooruitlopend op deze bekendmaking kunnen we op basis van de laatste geruchten over de specs speculeren. Opvallend maar hardnekkig is bijvoorbeeld het gerecht dat de Galaxy S10 een uniek design zal krijgen zonder notch.

Mocht Samsung hier daadwerkelijk in slagen, dan is het de eerste fabrikant die zaken als een frontcamera en speakers in een randloos design heeft weten te verwerken. Ook de overige specs maken indruk: de S10 krijgt naar verluidt een ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm, 3D-gebaseerde gezichtsherkenning en een hogeresolutiecamera aan de achterzijde.

Op het gebied van smartphones staan de fabrikanten Apple en Samsung eenzaam aan de top. Misschien niet meer puur op basis van verkoopaantallen, maar nog altijd op het gebied van innovatie. Veel telefoonliefhebbers kijken daarom nu alweer reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe Samsung Galaxy S10. Wij vertellen je over de vermoedelijke release datum, specs en prijs.

Wat wordt de prijs van de Samsung Galaxy S10?

De S10+ doet hier bovendien nog een schepje bovenop. Volgens de geruchten krijgt dit toestel maar liefst 3 camera’s aan de achterzijde. Daarnaast is de Plus-versie traditioneel wat groter met een vermoedelijk schermformaat van 6,2 inch ten opzichte van de 5,8 inch in de reguliere versie. Ook het prijskaartje ligt naar verwachting hoger: circa 1000 euro ten opzichte van 850 euro.

Samsung Galaxy S10e: kleiner en goedkoper alternatief

Naast de gewone S10 en de grotere Plus-variant, brengt Samsung waarschijnlijk ook een kleiner model uit. Het gaat in dit geval om de Galaxy S10e, die naar verluidt met een schermformaat van 5,8 inch op de markt komt. Daarmee is het toestel slechts iets kleiner dan de reguliere S10 met zijn 6 inch scherm.

Gelukkig is dat niet het enige verschil waarmee de S10 Lite zich weet te onderscheiden. Ook in het oog springt namelijk het ietwat sobere ontwerp. Samsung breekt met een jaren geleden ingezette trend en geeft de telefoon geen gebogen schermranden mee. Ideaal als je graag wat geld wilt besparen op ontwerpfeatures waar je weinig waarde aan hecht.

Galaxy S10e: zeker geen lichtgewicht

Ondanks zijn eenvoudige voorkomen en naam is de S10e zeker niet lite in de traditionele zin van het woord. Onder de motorkap schuilt namelijk nog steeds een indrukwekkende hoeveelheid rekenkracht die in een high-end toestel niet misstaat. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een nog onbekende Qualcomm-processor (codenaam: msmnile) en maar liefst 6 GB werkgeheugen.

Ook het moederbord is met de krachtige Snapdragon 855 exact hetzelfde als in de grotere broers de S10 en S10 Plus. Een uitgelekte benchmarktest onderstreept de vermoedelijk ijzersterke prestaties van de Galaxy S10e. Misschien gaan er daarom wel geruchten dat het toestel de Samsung Galaxy S10e in plaats van Lite gaat heten.

S10, S10 Plus en S10e: waar kan ik op rekenen?

Door zijn relatief grote formaat en rekenkracht wordt de Samsung Galaxy S10e geen klassiek budgetmodel. Het belooft vooral een ideale telefoon te worden voor wie extreme schermformaten en de laatste designtrends onbelangrijk vindt. Met de S10e kun je in dat geval een leuk bedrag besparen.

Er is één ding wat opvalt: meer dan bij voorgaande Galaxy-generaties lijken de toestellen in de S-serie verdacht veel op elkaar. De snelheidsprestaties zijn vergelijkbaar en dat geldt ook voor veel van de features. Zoals eerder gezegd is de verwachting dat de toestel in februari worden aangekondigd door Samsung en dat ze in maart in de winkel liggen. Nog even geduld dus!

Zo lijken alle S10-modellen geen notch, maar een cameragat in het scherm te krijgen. Waarschijnlijk in de rechter- of linkerbovenhoek, zodat je makkelijk selfies kunt nemen. Andere gedeelde features zijn een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een vingerafdrukscanner in de powerknop aan de zijkant.

Hoesje voor de Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e

Of jij nu de Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e kiest; bij B2C Telecom vind je als eerste een hoesje dat jouw splinternieuwe toestel als gegoten zit. Een telefoonhoesje dat er bovendien leuk uitziet, een eigen ontwerp kan krijgen en vele jaren meegaat. En dat zoals je van ons gewend bent natuurlijk een uitstekende prijs heeft! Hou onze website de komende tijd dan ook goed in de gaten en scoor een Samsung Galaxy S10 hoesje dat helemaal bij jouw persoonlijke stijl past. Je kunt natuurlijk ook je creativiteit de vrije loop laten door zelf een telefoonhoesje te ontwerpen voor jouw Samsung S10.

Update 2021: Inmiddels is de Samsung Galaxy S10 al een tijd geleden geïntroduceerd en zijn ook diens opvolgers, de Samsung Galaxy S20 en S21, op de markt gebracht. Informatie over de Samsung S20, of over de S21 serie vind je in onze andere blogs. Heb je je Samsung S10 inmiddels vervangen door een nieuwer model, vergeet dan niet om voor een stijlvol Samsung S20 hoesje of hip Samsung S21 hoesje te zorgen. Ook voor hoesjes voor de diverse varianten (zoals de Samsung S20 FE, de S21 Plus en S21 Ultra) slaag in onze webshop.

Relevante blogs