Samsung Galaxy S21-serie: beter, slimmer, sneller

Met de nieuwe Galaxy S21-serie introduceert Samsung de opvolgers van de razend populaire S20-telefoons. Beloven de nieuwe toestellen net zo’n groot succes te worden?

Samsung Galaxy S21-serie: stilstand is achteruitgang

Samsung staat al jarenlang aan de top van de smartphonemarkt met zijn vooruitstrevende serie van Galaxy S-telefoons. De toestellen bevatten steevast de nieuwste technologische snufjes en zetten hiermee telkens weer een nieuwe standaard voor de concurrentie. Ook de drie nieuwe modellen, de S21, S21 Plus en S21 Ultra, maken de tongen los met hun indrukwekkende specificaties.

Wat de drie smartphones in elk geval met elkaar delen, is de hagelnieuwe Exynos 2100-chipset die de prestaties van zijn voorganger in de S20-serie doet verbleken. Ook is in alle drie de toestellen standaard minimaal 128 GB werkgeheugen aanwezig (uitbreidbaar naar 256 GB of 512 GB) en worden ze geleverd met de nieuwste Android 11-software.

Samsung Galaxy S21, Plus en Ultra: wat zijn de verschillen?

Natuurlijk zitten er tussen de nieuwe toestellen in de S21-serie ook de nodige verschillen. Zo is de reguliere S21 uitgerust met een 4.000 mAh batterij, terwijl de Plus en Ultra meer accucapaciteit bieden met respectievelijk 4.800 en 5.000 mAh. Ook hebben de Plus (6,7 inch) en Ultra (6,8 inch) een hoge Quad HD-resolutie, terwijl de gewone S21 (6,2 inch) het moet stellen met een Full HD+-scherm.

De Ultra is het absolute toptoestel binnen de S21-serie en dat uit zich ook in de cameraspecificaties. Zo beschikt het toestel over een krachtige telelens, waarmee je tot maar liefst 10 keer inzoomt zonder in te boeten aan kwaliteit. Het forse 6,8 inch formaat kan wel een doorn in het oog zijn van wie zijn telefoon met één hand wil bedienen.

Samsung Galaxy S21-serie: op alle fronten beter, slimmer en sneller

Los van het Full HD+-scherm van de reguliere S21, zijn de toestellen in de S21-serie eigenlijk op alle fronten beter, slimmer en sneller dan hun voorgangers. Samsung heeft met name in de camerasoftware diverse verbeteringen doorgevoerd, waardoor foto’s simpelweg mooier zijn. Ook werkt de vingerafdrukscanner sneller en eenvoudiger dan bij de S20-serie.

De nieuwe Exynos 2100-chipset staat garant voor topprestaties in de zwaarste apps en 3D games en de 120Hz verversingssnelheid van het beeldscherm resulteert in een vloeiende weergave van bewegende beelden. De S21-smartphones zijn bovendien uitgerust met een slim foefje; de 120Hz wordt alleen toegepast als het meerwaarde heeft, waardoor de accu aanzienlijk langer meegaat.

Telefoonhoesje voor de Galaxy S21, Plus en Ultra

Al met al heeft Samsung zichzelf met de nieuwe S21-serie wederom overtroffen. De verbeteringen zijn weliswaar niet spectaculair genoeg om de gemiddelde S20-gebruiker te verleiden tot een overstap, maar voor de meeste andere smartphonebezitters zullen de S21, Plus en Ultra een enorme vooruitgang ten opzichte van hun huidige toestel betekenen.

Als topserie binnen het productsegment van Samsung zit er aan de S21-telefoons wel een flink prijskaartje verbonden. Het is dan ook zaak om de toestellen te beschermen met een goed telefoonhoesje, want het scherm en de plastic behuizing blijven kwetsbaar voor schade door vallen, stoten of krassen. Bij B2C Telecom vind je het breedste aanbod hoesjes van topkwaliteit voor de S21, Plus en Ultra!

Relevante blogs