Wanneer komt de Apple iPhone 9 uit?

Nu de langverwachte iPhone X inmiddels alweer een poosje op de markt is, richt de aandacht van Apple-fans zich alweer op het volgende model. 

Tip: scroll naar beneden voor onze laatste update uit september!

Vermoedelijke release date van de iPhone 9

Apple heeft een lange geschiedenis als het gaat over het aankondigen van nieuwe telefoons. De telefoongigant doet dat elk jaar weer het liefste rond medio september. Zo werd de iPhone 7 op 7 september geïntroduceerd en zijn opvolger, de 8, op 12 september. Het is dan ook zeer aannemelijk dat de iPhone 9 een vergelijkbare release date zal kennen.

Of de naam van het toestel ook daadwerkelijk iPhone 9 zal zijn, valt nog te bezien. Met de lancering van de iPhone X brak Apple enerzijds met een jarenlange trend in toestelnamen, maar anderzijds is dit te verklaren door de uitzonderlijke innovatie die verbonden was aan dit model. Wel staat de X voor de Romeinse variant van het cijfer 10, waardoor de naam 9 gevoelsmatig als een achteruitgang kan worden ervaren. Voor nu is dit echter de meest waarschijnlijke naam van de telefoon.

Wat zijn de specificaties van de iPhone 9?

Belangrijker nog dan de uiteindelijke naam van het nieuwe toestel, zijn uiteraard het ontwerp en de specificaties. Zoals altijd bij Apple zijn die volgens de laatste geruchten veelbelovend. Net als de illustere X krijgt de 9 waarschijnlijk een haarscherp Super Retina Display in twee varianten: een 5,9 en een 6,5 inch formaat (de laatstgenoemde wordt waarschijnlijk de Plus-variant).

Wat al wel zeker is, is dat de iPhone 9 gebruik zal maken van de gloednieuwe Apple A12 chip die een nieuwe standaard zal neerzetten op het gebied van rekenkracht en snelheid. Ook een extreem lange batterijduur en opladen op afstand worden genoemd als speerpunten van Apple bij de ontwikkeling van het nieuwe toestelmodel.

Wat wordt de prijs van de Apple iPhone 9 in 2018?

Over de prijs van de iPhone 9 is zoals gebruikelijk nog weinig bekend. Wel zal hij aanzienlijk goedkoper zijn dan de onlangs uitgebrachte X. Experts gaan uit van een vermoedelijke prijs tussen de 500 en 600 euro en daarmee zet Apple een prima prijs-kwaliteitsverhouding neer. Zodra we meer informatie krijgen over de prijs, updaten we dit artikel.

Update augustus 2018:

Inmiddels is meer informatie tot ons gekomen over de vermoedelijke prijs van de Apple iPhone 9. Wanneer het toestel rond september uitkomt, zal de verkoopprijs voor de versie met 64 GB opslagruimte waarschijnlijk rond de 800 euro bedragen. Dit is enerzijds hoger dan de eerste geruchten deden vermoeden, maar anderzijds lager dan de prijs voor veel andere iPhones.

Met een initiële verkoopprijs rond de 800 euro bevindt de iPhone 9 zich op een vergelijkbaar niveau als voorganger iPhone 8 bij de toenmalige release. Dit prijsniveau zou vanuit Apple een logische keuze zijn, omdat andere modellen van de fabrikant de afgelopen jaren alleen maar duurder zijn geworden.

Denk alleen al aan de iPhone X, die vorig jaar voor een recordbedrag van maar liefst 1160 euro over de toonbank ging. De langverwachte Plus-variant – release verwacht rond september 2018 tegelijk met de iPhone 9 - gaat dit bedrag door zijn grotere scherm waarschijnlijk overtreffen en meer dan 1200 euro kosten.

Rond dezelfde tijd vindt de release plaats van de opvolger van de X: de iPhone X2 (ook wel XI of 11 genoemd). De prijs voor dit toestel gaat naar schatting meer dan 900 euro bedragen. In dat kader is de adviesprijs voor de iPhone 9 alleszins redelijk te noemen. Apple richt zich hiermee op de gebruiker die iets minder te besteden heeft, maar toch wil genieten van de vertrouwde hoge iPhone-kwaliteit.

Nieuwe iPhone 9 én een hoesje kopen

Behoor jij ook tot laatstgenoemde doelgroep? Dan is de kwaliteit van een smartphone voor jou in alle facetten belangrijk. Anders zou je immers wel voor een budgetmerk of -toestel kiezen. Het is daarom belangrijk deze kwaliteit door te trekken tot in de accessoires. Gebruik bijvoorbeeld alleen een originele Apple headset en – belangrijker nog – kies voor een kwalitatief hoogwaardig hoesje.

De nieuwe iPhone 9 wordt waarschijnlijk uitgerust met een aluminium achterkant, wat het toestel ten opzichte van een glazen variant weliswaar iets steviger, maar zeker niet onbreekbaar maakt. Een telefoonhoesje beschermt jouw toestel tegen schade door vallen, stoten of schuren. Zaken waar de smartphone in het dagelijks gebruik onvermijdelijk een keer slachtoffer van wordt.

Een goed hoesje van B2C Telecom zorgt ervoor dat dit alles zonder gevolgen blijft en houdt je telefoon gedurende zijn hele levensduur in topconditie. Onze telefoonhoesjes beschermen je telefoon bovendien niet alleen, maar voorzien hem ook nog eens van een uniek uiterlijk. Kies uit hoesjes met uiteenlopende trendy designs of ontwerp je telefoonhoesje helemaal zelf!

Kan jij ook niet wachten om de Apple iPhone 9 bij zijn release in september direct te kopen? Hou onze website rond die tijd in de gaten en bestel direct een uniek hoesje om je nieuwe toestel vanaf dag één te beschermen!

Update september 2018: iPhone 9 is iPhone XR

Inmiddels is de kogel door de kerk en is de nieuwe iPhone 9 – zoals in dit artikel voorspeld – medio deze maand gepresenteerd. Alleen de naam is anders dan gespeculeerd: in plaats van de iPhone 9 is het namelijk de iPhone XR.

Tegelijk met de XR heeft Apple ook twee andere nieuwe iPhones in de markt gezet: de XS en de XS Max. Maar wat zijn nu de specificaties van deze toestellen en in hoeverre voldoen ze aan de hooggespannen verwachtingen?

We beginnen met de XR, het toestel waarvoor dit artikel oorspronkelijk geschreven is:

iPhone XR: relatief goedkoop Apple-toestel

Apple is een bedrijf dat zijn innovaties over het algemeen goed geheim weet te houden. Dat blijkt ook uit de specificaties van de nieuwe iPhone XR, die minder vooruitstrevend zijn dan de meeste trendwatchers in eerste instantie vermoedden. Voordeel is wel dat het toestel hierdoor goedkoper is dan de andere nieuwe iPhones.

Opvallend aan de XR zijn vooral de aanwezigheid van een LCD-scherm en enkele camera. Duurdere toestellen als de XS en XS Max kenmerken zich door een OLED-scherm en dubbele camera. Op het vlak van scherm- en camerakwaliteit lever je als XR-koper dus wat in.

Of dat erg is hangt af van jouw specifieke wensen. Verder is de XR namelijk een typische iPhone met een uitstekende gebruikerservaring en accuduur. Ook leuk: de XR is verkrijgbaar in een variëteit van hippe kleuren. En bij B2C Telecom kun je hier ook nog eens passende hoesjes bij krijgen! Sla hier direct je slag.

iPhone XS en XS Max: Apple zet nieuwe standaard

Daar waar de iPhone XR gezien kan worden als opvolger van de iPhone 8 (vandaar aanvankelijk de naam iPhone 9), zijn de XS en XS Max vooral opvolgers van de illustere iPhone X.

We beginnen met de XS: het toestel is met een schermformaat van 5,8 inch vergelijkbaar met de eerdere iPhone X en kleiner dan de nieuwe XR van 6,1 inch. De prestaties zijn echter groter. De dubbele camera resulteert in haarscherpe foto’s met (indien gewenst) wazige achtergrond en de kleuren spatten van het levendige OLED-scherm.

Hetzelfde geldt voor de iPhone XS Max, die zich bovendien onderscheidt met een nog groter formaat van maar liefst 6,5 inch. Qua prestaties is dit toestel vrijwel identiek aan de XS.

Apple levert de iPhone XS en XS Max in de kleuren zwart, wit en goud. Hiermee heb je minder kleurkeuze dan bij de iPhone XR, die met een adviesprijs van 859 euro ook nog eens goedkoper is. De XS en XS Max komen namelijk met het vrij forse prijskaartje van respectievelijk 1159 en 1259 euro (voor het 64 GB-model). Natuurlijk krijg je hier in kwalitatief opzicht van Apple wel veel voor terug.

Geef je deze duurdere toestellen daarom de voorkeur boven de goedkopere iPhone XR? Schaf dan een passend hoesje aan voor de XS of XS Max.

Relevante blogs