Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 8

Elk jaar weer wacht de wereld in spanning af met welk nieuw vlaggenschip de telefoondivisie van Apple op de proppen komt. Voor dit jaar is het de nieuwe iPhone 8 waar telefoonliefhebbers.

Glazen design met ruim scherm zonder randen

Zoals we van Apple gewend zijn, belooft ook de iPhone 8 weer een nieuwe standaard te zetten op het gebied van design. Als we de geruchten moeten geloven, wil de fabrikant de volledige behuizing van de smartphone van een ijzersterke glassoort maken. Hierdoor ontstaat een uniek ontwerp zonder dikke schermranden, waardoor de hele voorzijde van de telefoon daadwerkelijk uit scherm bestaat.

Dit nieuwe scherm wordt naar alle waarschijnlijkheid 5,8 inch groot en biedt hiermee meer dan voldoende ruimte voor het comfortabel bekijken van apps en video’s. De traditionele homeknop verdwijnt en wordt volledig in het scherm zelf verwerkt. Hetzelfde geldt voor de vingerafdrukscanner, maar er zijn ook geruchten die stellen dat deze zelfs geheel wordt verwijderd.

 

 

Draadloos opladen en OLED-paneel

Het nieuwe glazen design van de iPhone 8 zorgt ervoor dat een andere veelgevraagde functionaliteit in het nieuwe topmodel beschikbaar wordt: draadloos opladen. Daar waar vele Android-concurrenten deze mogelijkheid al jaren bieden, wordt het voor Apple een compleet nieuwe stap. Het bedrijf wil het daarom meteen goed aanpakken en draadloos opladen over langere afstanden mogelijk maken.

Net zo revolutionair als deze nieuwe functie, is de kwaliteit van het nieuwe scherm. In plaats van een LCD-scherm, opteert Apple dit keer voor een OLED-paneel en dat blijft niet zonder positieve gevolgen. De kleuren spatten haarscherp van het scherm, de zwartwaardes zijn dieper en bovendien vraagt dit alles minder energie van de accu voor een nog langere gebruiksduur.

 

 

iPhone 8 in september onthuld

Uitermate bijzonder aan de nieuwe iPhone 8 is ook de speciale 3D camera aan de voorzijde. Deze maakt gezichtsherkenning mogelijk, wat de geruchten versterkt dat de vingerafdrukscanner vervangen kan worden. Ook augmented reality wordt een belangrijke functionaliteit dankzij de nieuwe 3D camera. Naar verluidt werkt Apple momenteel hard aan diverse nieuwe AR-applicaties.

Het bedrijf onthult het nieuwe toptoestel naar alle waarschijnlijkheid in september, zoals het dat eigenlijk elk jaar doet voor nieuwe smartphonemodellen. De nieuwe telefoon is in dat geval vanaf oktober of november in Nederland verkrijgbaar. Een ding is in elk geval zeker: zodra de iPhone 8 in de winkel ligt, vind je bij B2C Telecom uiteraard weer de mooiste hoesjes en accessoires!

Relevante blogs