Voorkom een verkeersboete met een fietshouder voor je telefoon

Vijfennegentig euro. Dat is de hoogte van de boete die je sinds juli krijgt als je in Nederland wordt betrapt op het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets. 

Dat is even slikken voor veel mensen, die al trappend vaak zonder nadenken naar hun smartphone grijpen. Maar gelukkig is de oplossing voorhanden en bovendien véél goedkoper dan een boete: een fietshouder voor je telefoon!

Wat voor telefoonhouder heb ik nodig?

Door het nieuwe boetebeleid sinds de zomer, zijn de telefoonhouders voor op de fiets in ons land bijna niet aan te slepen. Zo’n plastic houder op je stuur is namelijk wél toegestaan, terwijl een telefoon in je hand vasthouden dat niet is. Hierdoor kun je met een fietshouder op de fiets gewoon nog op je smartphone een volgend nummer aanklikken of navigeren met Google Maps.

Handige ondernemers zien hier dan ook gouden handel in en brengen allerlei fietshouders op de markt tegen relatief hoge prijzen. Dit onder het motto dat de telefoonhouder altijd nog minder geld kost dan een boete. Toch wijst de praktijk uit dat het helemaal niet nodig is om een hele dure houder te kopen; een goedkoop universeel exemplaar van B2C Telecom biedt alles wat je nodig hebt.

Voordelen van een fietshouder voor je smartphone

Een telefoonhouder voor op de fiets doet ongeveer hetzelfde als een carkit in de auto en biedt daarmee ook vergelijkbare voordelen. Je neemt volledig handsfree aan het verkeer deel en kunt je handen gewoon aan het stuur houden. Dit is niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers een stuk veiliger.

Daarnaast kun je de smartphone op een makkelijk bereikbare plek gebruiken voor navigatie, net zoals je dat onderweg in je auto doet. Tot slot beschermt de fietshouder je telefoon optimaal; in sommige gevallen tegen regen en andere weerselementen, maar óók bij een eventuele valpartij. De houder doet dat bijna net zo effectief als een goed telefoonhoesje.

Waarom de universele fietshouder van B2C Telecom kopen?

De eerder genoemde universele fietshouder van B2C Telecom biedt daarnaast zijn eigen specifieke voordelen ten opzichte van andere en vaak duurdere exemplaren. Zo is hij zeer betaalbaar, geschikt voor elke smartphone in een maatvoering van 4 tot 6,3 inch en biedt hij stevige bescherming dankzij zijn silicone materiaal.

De houder is in een handomdraai te monteren op elke fiets en direct klaar voor gebruik. Tot slot willen wij je erop wijzen dat een fietshouder voor je telefoon je veiligheid weliswaar vergroot, maar alleen als jij de houder op de juiste manier gebruikt. De navigatie instellen is geen enkel probleem, maar appen en sms’en gaat ten koste van je overzicht en raden wij dan ook ten zeerste af.

Relevante blogs