Samsung Galaxy S22: de geruchten

Elke week verschijnen er nieuwe geruchten over de release, prijs en specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy S22. Hieronder een overzicht van de meest betrouwbare voorspellingen.

Samsung Galaxy S22: de geruchten

Elke week verschijnen er nieuwe geruchten over de release, prijs en specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy S22. Hieronder een overzicht van de meest betrouwbare voorspellingen.

Wanneer is de release van de Galaxy S22?

Net zoals veel smartphonefabrikanten hanteert Samsung een vaste tijdlijn voor de lancering van zijn meest belangrijke smartphonemodellen. Zo onthulde de techgigant zijn prestigieuze Galaxy S-serie in 2020 en daarvoor steevast in februari. In 2021 schoof Samsung dit lanceringsmoment iets naar voren en toonde de Galaxy S21-serie al in januari aan het grote publiek.

Experts verwachten dan ook dat het Zuid-Koreaanse techbedrijf ook dit jaar weer zal kiezen voor een onthulling in januari. Omdat er in tegenstelling tot voorgaande jaren geen Galaxy Note 21 is, kan het echter ook zijn dat de marktintroductie wordt vervroegd naar december van dit jaar of juist wordt opgeschoven naar februari 2022. Eén ding lijkt in elk geval zeker: de lancering zal om en nabij januari 2022 zijn.

Naamgeving en verschillen

Duidelijk is dat de Galaxy S22-serie zal bestaan uit verschillende smartphonemodellen, die oplopen in respectievelijk prijs en functionaliteiten. Hoewel de naamgeving nog niet helemaal zeker lijkt, ligt het voor de hand dat Samsung hier zal kiezen voor dezelfde structuur als het afgelopen jaar. Dit zou betekenen dat we een Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra kunnen verwachten. Volgens sommige geruchten zou het kunnen zijn dat de Plus in de nieuwe serie de naamgeving Pro krijgt.

De belangrijkste verschillen tussen de S22-modellen zullen zoals gebruikelijk weer zitten in zaken zoals het schermformaat, de cameraspecificaties, de schermresolutie en de kleur en kwaliteit van de behuizing (glas of plastic). Waarschijnlijk zal de reguliere Galaxy S22 een 6,55 inch scherm krijgen, terwijl het scherm van de S22 Ultra liefst 6,81 inch zal meten. Met de in oktober door Samsung zelf aangekondigde dienst Galaxy Bespoke zal het vermoedelijk mogelijk worden om het ontwerp en de kleur van S22-toestellen zelf aan te passen.

Specificaties van Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra

Wat betreft de rekenkracht, accucapaciteit, verversingssnelheid en cameraspecificaties van de Samsung Galaxy S22-reeks doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou elk toestel in de serie worden voorzien van de hagelnieuwe Qualcomm Snapdragon 895, waarmee razendsnelle prestaties gegarandeerd zijn. Ook de verversingssnelheid van de 3 modellen zou met 120Hz gelijk liggen.

De accucapaciteit zal waarschijnlijk evenredig oplopen met het schermformaat van de smartphone; een 3800 mAh-accu voor de reguliere S22, 4500 mAh voor de S22 Plus en liefst 5000 mAh voor de S22 Ultra. Ook krijgt de Ultra een hoofdcamera van maar liefst 108 MP, terwijl de Plus en S22 het moeten stellen met ‘slechts’ 50 MP. Bovendien wordt de Ultra uitgerust met meer camera’s dan zijn twee kleinere broertjes, waardoor dit hét toestel wordt voor de echte fotofanaten.

Samsung Galaxy S22: prijs en hoesje kopen

De prijs van de Samsung Galaxy S22-serie zal vermoedelijk vergelijkbaar zijn met die van de S21-serie afgelopen jaar. Dit betekent dat je kunt uitgaan van een prijs rond de € 849 (reguliere Galaxy S22), € 1.049 (S22 Plus) en € 1.249 (S22 Ultra). Deze toch wel forse prijzen illustreren hoe belangrijk het is om deze waardevolle smartphones te beschermen met een kwalitatief goed telefoonhoesje.

Bij B2C Telecom heb je de keuze uit een gevarieerd aanbod hoesjes in alle soorten en maten voor je Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra. Naast een trendy boekhoesje, standcase of TPU siliconen case kun je bij ons ook terecht voor een kwalitatief hoogwaardige screenprotector en andere accessoires. Ook bieden we de mogelijkheid om zelf een telefoonhoesje te ontwerpen. Bij release van de Galaxy S22 plaatsen wij deze producten direct online!

Ben je aan het uitkijken naar de release van de Samsung S22 zodat je je oude telefoon kunt vervangen? Tot het zover is, kun je je oude Samsung ook een nieuwe uitstraling geven door een van onze Samsung A51 hoesjesSamsung A52 hoesjesSamsung A52s hoesjesSamsung S21 hoesjes of hoesjes voor andere modellen Samsung of merken smartphones te scoren. Neem een kijkje in onze webshop, of lees ons blog om meer te weten te komen over welke soorten hoesjes er zijn.

Relevante blogs