Samsung Galaxy S10 (Plus): innovatie staat voorop

Het is dé productlijn waarmee Samsung zijn grote marktaandeel in de smartphonebranche heeft weten te verwerven: de Galaxy S-serie. Deze high end lijn van mobiele telefoons belooft begin volgend jaar aangevuld te worden met een nieuw paradepaardje: de S10.

Meer camera’s dan ooit tevoren

Volgens de laatste geruchten komen de nieuwe Samsung Galaxy S10, S10 Plus, S10 Lite ergens in het eerste kwartaal van 2019 uit. De schermgrootte zal respectievelijk rond de 6 en 6,5 inch zijn en het meest opvallende verschil zit hem in de camera. Of eigenlijk in meervoud: de camera’s. De Plus-versie zal er naar verwachting namelijk maar liefst drie aan de achterkant van het toestel hebben.

Wat zijn de specs van de Galaxy S10?

Tijdens de officiële presentatie zal Samsung bekendmaken wat de precieze specificaties zijn van het nieuwe mobiele vlaggenschip. Alvast vooruitlopend op deze bekendmaking kunnen we op basis van de laatste geruchten over de specs speculeren. Opvallend maar hardnekkig is bijvoorbeeld het gerecht dat de Galaxy S10 een uniek design zal krijgen zonder notch.

Mocht Samsung hier daadwerkelijk in slagen, dan is het de eerste fabrikant die zaken als een frontcamera en speakers in een randloos design heeft weten te verwerken. Ook de overige specs maken indruk: de S10 krijgt naar verluidt een ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm, 3D-gebaseerde gezichtsherkenning en een hogeresolutiecamera aan de achterzijde.

Drie camera’s – is dat echt nodig? Bij Samsung vinden ze van wel. Een derde telezoomlens kan meerwaarde bieden door de mogelijkheid ver in te zoomen zonder dat foto’s of video’s inboeten aan scherpte. Dit is een functionaliteit die zeer praktisch is in het dagelijks gebruik en – als de fabrikant dit daadwerkelijk weet klaar te spelen – warm onthaald zal worden door consumenten.

Galaxy S10 en S10 Plus: opvouwbaar of niet?

Naast de camera’s, valt vooral het scherm van de Galaxy S10 en S10 Plus op. Kenners voorspellen dat de nieuwe toestellen een in het scherm geïntegreerde vingerafdrukscanner krijgen, waar de Chinese Vivo X20 Plus UD bijvoorbeeld reeds over beschikt. Wij verwachten dan ook dat een grote speler als Samsung hier ongetwijfeld ook in zal slagen.

Iets waarvan de komst minder zeker is, is het opvouwbare scherm waarover geruchten al enige tijd de ronde doen. Dat een smartphone van Samsung binnen afzienbare tijd een opvouwbaar scherm krijgt, lijkt dan ook zeker. Maar of dat daadwerkelijk de S10 of S10 Plus zal zijn, valt zeer te betwijfelen. Dat zou namelijk een aanzienlijk hoger prijskaartje met zich meebrengen.

Overige specificaties van de Galaxy S10

Hoewel de bovengenoemde functionaliteiten het meest in het oog springen, belooft Samsung de Galaxy S10 en S10 Plus diverse andere interessante specificaties mee te geven. Zo wordt er gesproken over de meest krachtige Samsung-processor ooit (de Exynos 9820) en verbeterde gezichtsherkenning. Wij wachten het dan ook vol spanning af!

Met name benieuwd zijn wij persoonlijk vooral naar de eventuele opvouwbaarheid van het scherm. Dit zou tegelijkertijd grote gevolgen hebben voor de telefoonhoesjes voor de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus. Uiteraard ben je hiervoor – ook in het geval van een eventueel opvouwbaar design – bij B2C Telecom voor aan het juiste adres!

Samsung Galaxy S10 Lite: kleiner en goedkoper alternatief

Naast de gewone S10 en de grotere Plus-variant, brengt Samsung waarschijnlijk ook een kleiner model uit. Het gaat in dit geval om de Galaxy S10 Lite, die naar verluidt met een schermformaat van 5,8 inch op de markt komt. Daarmee is het toestel slechts iets kleiner dan de reguliere S10 met zijn 6 inch scherm.

Gelukkig is dat niet het enige verschil waarmee de S10 Lite zich weet te onderscheiden. Ook in het oog springt namelijk het ietwat sobere ontwerp. Samsung breekt met een jaren geleden ingezette trend en geeft de telefoon geen gebogen schermranden mee. Ideaal als je graag wat geld wilt besparen op ontwerpfeatures waar je weinig waarde aan hecht.

Galaxy S10 Lite: zeker geen lichtgewicht

Ondanks zijn eenvoudige voorkomen en naam is de S10 Lite zeker niet lite in de traditionele zin van het woord. Onder de motorkap schuilt namelijk nog steeds een indrukwekkende hoeveelheid rekenkracht die in een high-end toestel niet misstaat. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een nog onbekende Qualcomm-processor (codenaam: msmnile) en maar liefst 6 GB werkgeheugen.

Ook het moederbord is met de krachtige Snapdragon 855 exact hetzelfde als in de grotere broers de S10 en S10 Plus. Een uitgelekte benchmarktest onderstreept de vermoedelijk ijzersterke prestaties van de Galaxy S10 Lite. Misschien gaan er daarom wel geruchten dat het toestel de Samsung Galaxy S10 E in plaats van Lite gaat heten.

S10, S10 Plus en S10 Lite: waar kan ik op rekenen?

Door zijn relatief grote formaat en rekenkracht wordt de Samsung Galaxy S10 Lite geen klassiek budgetmodel. Het belooft vooral een ideale telefoon te worden voor wie extreme schermformaten en de laatste designtrends onbelangrijk vindt. Met de S10 Lite kun je in dat geval een leuk bedrag besparen.

Er is één ding wat opvalt: meer dan bij voorgaande Galaxy-generaties lijken de toestellen in de S-serie verdacht veel op elkaar. De snelheidsprestaties zijn vergelijkbaar en dat geldt ook voor veel van de features.

Zo lijken alle S10-modellen geen notch, maar een cameragat in het scherm te krijgen. Waarschijnlijk in de rechter- of linkerbovenhoek, zodat je makkelijk selfies kunt nemen. Andere gedeelde features zijn een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een vingerafdrukscanner in de powerknop aan de zijkant.

Hoesje voor de Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10 Lite

Of jij nu de Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10 Lite kiest; bij B2C Telecom vind je als eerste een hoesje dat jouw splinternieuwe toestel als gegoten zit. Een telefoonhoesje dat er bovendien leuk uitziet, een eigen ontwerp kan krijgen en vele jaren meegaat. En dat zoals je van ons gewend bent natuurlijk een uitstekende prijs heeft! Hou onze website de komende tijd dan ook goed in de gaten.

Update 2021: De Samsung Galaxy S10 is al een tijd geleden op de markt gebracht en ook diens opvolgers, de Samsung Galaxy S20 en S21, zijn inmiddels geintroduceerd. Je leest meer over de Samsung S20, of over de S21 serie in onze andere blogs. Indien je je Samsung S10 al vervangen hebt door een nieuwer model, is het verstandig om meteen een origineel Samsung S20 hoesje of hip Samsung S21 hoesje te scoren. Ook voor de diverse varianten (zoals de S21 Plus, S21 Ultra en de Samsung S20 FE) vind je allerlei soorten hoesjes in ons assortiment.

Relevante blogs