Nokia 8 Sirocco blaast je omver

Als je denkt dat de Nokia 8 Sirocco lijkt op de Nokia 8, dan heb je het mis. De Nokia 8 Sirocco is namelijk een compleet ander toestel, dat teruggrijpt naar het verleden.

De naam Sirocco komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze is namelijk ontleend aan de gelijknamige krachtige wind die uit de verzengende Sahara naar de Middellandse Zee waait. Deze mengeling van kracht en verfijning ligt ten grondslag aan de Nokia 8 Sirocco. Nokia haalde twaalf jaar geleden alles uit de kast om de Nokia 800 van een uitgesproken design te voorzien en dat is met de Nokia 8 Sirocco niet anders.

Zoals gezegd lijkt de Nokia 8 Sirocco totaal niet op de Nokia 8. De Nokia 8 heeft een aluminium design, terwijl het opvolgende vlaggenschip een roestvrijstalen frame met glazen voor- en achterkant heeft. Een belangrijke overeenkomst willen we alvast benoemen: zoals je het aluminium beschermt met een hoesje en een screenprotector, zo heeft het stalen frame natuurlijk ook een goedkope Nokia 8 Sirocco case nodig.

8 Sirocco eerste Nokia telefoon met oled

Een belangrijk verschil tussen de Nokia 8 en opvolger Nokia 8 sirocco schuilt in het touchscreen. Nokia heeft met haar nieuwste vlaggenschip namelijk gekozen voor een oled scherm, terwijl de Nokia 8 een 5,3 inch lcd-scherm heeft. Deze oled techniek gebruikt de Finse fabrikant voor het eerst in haar smartphones. Oled staat voor Organic Light Emitting Diode en staat bekend als de volgende stap voor HD-displays.

Verschillende fabrikanten zijn al overgestapt op oled-scherm, zoals Samsung en Sony. Ook de iPhone X heeft een oled-scherm. Voordeel van deze schermen is dat kleuren veel beter tot hun recht komen. Nokia is dus ook overstag gegaan en heeft de Nokia 8 Sirocco voorzien van oled. Het touchscreen heeft gebogen randen en heeft een hoge piekhelderheid en uiteraard een hoog contrast.

Fraai design van Nokia 8 Sirocco verdient hoesje van B2C Telecom

Ander belangrijk verschil tussen de Nokia 8 en de Nokia 8 sirocco schuilt in de cameraopzet. De Nokia 8 heeft twee dertien megapixel camera's, terwijl de Nokia 8 Sirocco het doet met een gewone twaalf megapixel camera en een 13 megapixel camera met zoomlens. Die laatste camera troffen we ook aan in de Nokia 7 Plus, dus ontbreekt de inmiddels bekende portretmodus niet. Met de zoomcamera kun je zonder kwaliteitsverlies twee keer inzoomen.

Ook wat betreft het ontwerp zijn met de Nokia 8 Sirocco stappen voorwaarts gezet. Zo is de telefoon waterdicht en ondersteunt het draadloos opladen. Al deze fraaie specificaties verdienen het om goed te worden beschermd. Dit doe je door een goedkoop Nokia 8 Sirocco hoesje te kopen bij B2C Telecom. Je kunt een design hoesje nemen, maar ook een eigen ontwerp zetten op een boekhoesje, stand case of TPU case. 

Relevante blogs