Samsung Galaxy S23: de geruchten en release date

Op de valreep van 2023 komt de lancering van de langverwachte Samsung Galaxy S23 steeds dichterbij. Maar wat wordt de precieze release date en welke andere geruchten doen de ronde over deze high-end smartphone?

Wat wordt de release date van de Samsung Galaxy S23?

Om de release date van de Galaxy S23 met waarschijnlijkheid te voorspellen, kijken we naar eerdere jaren waarin Samsung telefoons uit de Galaxy S-serie heeft onthuld. Zo koos de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2020 voor februari, in 2021 voor januari en in 2022 weer voor februari om nieuwe Galaxy S-smartphones voor het eerst aan het grote publiek te tonen.

Een release van de Samsung Galaxy S23 in de februarimaand van 2023 klinkt in dit licht zeer aannemelijk. Dit vermoeden wordt nog eens bevestigd doordat Koreaanse nieuwsmedia reppen over een lancering tijdens een groots evenement in San Francisco dat begin februari zou gaan plaatsvinden. De aankondiging van dit release evenement wordt in de loop van januari verwacht.

Samsung Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra

Net als voorganger S22 zal de Galaxy S23 waarschijnlijk komen in een reguliere, Plus- en Ultra-variant. Al deze drie uitvoeringen draaien vermoedelijk op de nieuwste Qualcomm-processor (de Snapdragon 8 Gen 2), die uitstekende prestaties in zware apps en games zal garanderen. Ook delen ze een ultrasone vingerafdrukscanner, waarmee de telefoons in één beweging snel en veilig te ontgrendelen zijn.

Toch zullen er volgens insiders zoals gebruikelijk flinke verschillen in specificaties zijn tussen de verschillende S23-modellen. De voornaamste verschillen tussen S-serie telefoons zitten doorgaans in factoren zoals de schermresolutie, cameraresolutie, het schermformaat en de kleur en het materiaal van de behuizing. Hieronder bespreken we de meest opvallende specificaties per model.

Specificaties van de Samsung Galaxy S23

De meest opvallende specificatie op basis van de laatste geruchten is zonder twijfel de 200 megapixel-camera in de S23 Ultra. Met deze mogelijk nieuwe lens zet Samsung een grote stap in het verbeteren van de camerakwaliteit van het duurste topmodel uit de serie. Ook op het gebied van accucapaciteit scoort de Ultra met een capaciteit van 5.000 mAh tegenover 4.700 mAh het beste van het drietal.

Dat is ook nodig, want met een groot schermformaat van 6,8 inch zal de S23 onder bepaalde omstandigheden flink wat batterijcapaciteit vergen. Net als de voorgangers uit 2022 zullen de S23 Plus en S23 Ultra vermoedelijk over respectievelijk een 6,1 inch en 6,6 inch scherm beschikken. Qua kleuren van de behuizing kiest Samsung in 2023 naar verluidt voor zwart, groen, beige en lichtroze. Welke kleur per model beschikbaar komt is vooralsnog onduidelijk.

Samsung Galaxy S23: prijs en kosten

Dan de hamvraag: hoeveel gaat de nieuwste telg uit Samsungs razend populaire Galaxy-serie kosten? Volgens de laatste geruchten zal Samsung voor de reguliere Galaxy S23 een prijs van € 850 gaan vragen (voor het 128GB model). Voor hetzelfde model maar dan met 256GB opslag kun je bij deze prijs waarschijnlijk nog eens € 50 tot € 100 optellen.

De Samsung Galaxy S23 Plus wordt door experts ingeschat op een release prijs van € 1050, waar wederom € 50 tot € 100 bij kan komen als je kiest voor het 256GB in plaats van 128GB model. De Galaxy S23 Ultra doet hier nog eens een schepje bovenop met een adviesprijs van € 1250, die vermoedelijk met wel €100 oploopt als je kiest voor het model met dubbele opslagruimte.

Hoesje kopen voor de Samsung Galaxy S23

Aan een high-end telefoon als de Samsung Galaxy S23 wil je geen schade oplopen. Een kras, stoot of val van je smartphone zitten bij dagelijks gebruik echter in een klein hoekje. Het is daarom verstandig om je Galaxy S23 te beschermen met een goed telefoonhoesje. Bij release van dit toestel in de Nederlandse en Belgische markt zullen wij geschikte hoesjes voor alle 3 de modellen dan ook direct online plaatsen.

Update: alle drie de Samsung Galaxy S23 toestellen zijn inmiddels verkrijgbaar, en in onze webshop vind je tal van Samsung S23 hoesjesSamsung S23 Ultra hoesjes en Samsung S23 Plus hoesjes. Neem een kijkje, of kies ervoor om je hoesje zelf te ontwerpen.

Wil je je huidige telefoon nu alvast een nieuwe uitstraling geven? Voor een klein bedrag koop je bij B2C Telecom een hoogwaardig Samsung A52 hoesjeSamsung A52s hoesje of Samsung S22 hoesje. Ook voor GSM hoesjes van andere modellen en merken kun je in onze webshop terecht. Wil je je alvast laten inspireren of ben je benieuwd uit welke hoesjes je kunt kiezen? Lees dan ons blogartikel over de verschillende soorten telefoonhoesjes die wij aanbieden.

Relevante blogs