Samsung Galaxy Note 9: toonbeeld van vernieuwing

Over precies een week is het zover: dan ligt de Samsung Galaxy Note 9 in de Nederlandse winkelschappen. Veel telefoonliefhebbers kijken hier reikhalzend naar uit. 

De Samsung Galaxy Note-serie is terug van weggeweest

De Galaxy Note-serie van telefoons geniet een roemruchte reputatie. In het verleden was een Note met zijn innovatieve hardware steevast een van dé topmodellen van het jaar. Enkele jaren geleden kreeg die reputatie een knauw. Samsung riep Note 7-toestellen toen massaal terug naar aanleiding van meerdere incidenten met ontplofte accu’s.

De opvolger Note 8 stond qua kwaliteit weer op het vertrouwde hoge niveau. Er was alleen één probleem: met de opkomst van grote schermformaten was het toestel niet zo onderscheidend meer. Veel Galaxy-fans kozen dan ook voor eveneens grote modellen als de S8 (Plus) en S9 (Plus). Gelukkig belooft de nieuwe Note 9 zich eindelijk weer eens écht te onderscheiden.

De Samsung Galaxy Note 9: recordbreker op meerdere fronten

Hoe onderscheidt de Samsung Galaxy Note 9 zich dan? Dat doet het toestel om te beginnen met het scherm. Dat is zó helder en contrastrijk dat het alle andere smartphoneschermen qua prestaties moeiteloos achter zich laat. Het gerenommeerde bedrijf Display Mate heeft het Super AMOLED-beeldscherm getest en oordeelt dat dit het beste telefoonscherm ooit is.

De Note 9 breekt overigens nog een ander record: met een werkgeheugen van maar liefst 8 GB en een 10nm CPU is dit ook nog eens de smartphone met de meeste rekenkracht ooit. Dat betekent dat je elk spel op de hoogste instellingen kunt spelen en moeiteloos tientallen apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit Galaxy-toestel is niets minder dan een rekenmonster!

Trendsetter in typische Note-stijl

De Galaxy Note-toestellen genoten altijd een reputatie als trendsettend en innovatief. De Note 9 doet deze reputatie eer aan met zijn innovatieve S Pen. Nu zul je denken: een pen is toch heel gebruikelijk bij deze smartphonelijn? Het verschil zit hem in de functies: deze vernieuwde accessoire gebruik je onder meer als afstandsbediening, zelfontspanner, draadloos presenter en natuurlijk ook nog steeds als uiterst nauwkeurig schrijf- en tekeninstrument.

Minstens zo innovatief in de Galaxy Note 9 is de geheel vernieuwde dubbele camera. Zelfs als absolute beginner maak je hiermee de meest professionele foto’s. De ingebouwde camerasoftware berekent automatisch wat de beste instellingen zijn voor een haarscherpe foto. De eerste resultaten zijn verbluffend. Wie heeft er nog een dure spiegelreflexcamera nodig?

Samsung Galaxy Note 9: kopen of niet kopen?

Zijn er na bovenstaande lofzang ook redenen om de Galaxy Note 9 niet te kopen? Jazeker. Ten eerste: het prijskaartje is fors. Met een adviesprijs van 1000 euro voor het 128 GB-model en 1250 euro voor het 512 GB-model is deze smartphone niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het een forse investering als je beseft dat de Samsung Galaxy S10+ enkele maanden later uitkomt met nóg meer innovaties…

Dat betekent dat de Samsung Galaxy Note 9 een toestel is voor een specifieke doelgroep. Wil jij een smartphone met de nieuwste innovaties én hoort de S Pen daar in jouw ogen echt bij? Dan is dit de telefoon voor jou. Vergeet je niet bij B2C Telecom nog een passend telefoonhoesje te kopen? Ontwerp het zelf voor een combinatie van hoesje en telefoon die niemand anders heeft.

Relevante blogs