Samsung Galaxy J6 2018: betaalbaar snelheidsmonster

De Samsung Galaxy-lijn telefoons heeft een uitstekende reputatie verworven met de high-end toestellen uit de S-serie. Een budgetproductlijn is er echter ook in de vorm van de J-serie en die wordt de afgelopen jaren steeds populairder. 

Bijzonder snel in zijn prijsklasse

Een fabrikant van budgettelefoons is genoodzaakt op bepaalde vlakken concessies te doen. Samsung pakt dit slim aan, want bij de Galaxy J6 2018 is er aan pure rekenkracht in elk geval weinig ingeboet. Het toestel beschikt over een 1,6 Ghz Exynos 7870 octacore processor die ervoor zorgt dat apps vloeiend werken en snel inladen. Hierdoor voelt de J6 in het dagelijks gebruik geen moment als een budgettelefoon. Op dit vlak niets dan lof voor Samsung.

Net zo snel als de processor is de vingerafdrukscanner, die vingerafdrukken net zo rap registreert als scanners op veel duurdere toestellen en daarmee wederom een uitstekende gebruikerservaring biedt. De aanwezige 3 GB werkgeheugen zorgt er bovendien voor dat meerdere apps moeiteloos naast elkaar draaien en ook in dit opzicht voelt de smartphone dus weer vlug aan.

Minder snel op andere vlakken

Niet alles aan de Samsung Galaxy J6 2018 is echter snel. Dat geldt bijvoorbeeld voor de WiFi-verbinding, die alleen tot stand komt via de welbekende 2,4 Ghz frequentie en waarmee de snellere 5 Ghz frequentie onbenut blijft. Ook de micro-USB aansluiting is ietwat achterhaald in vergelijking met snellere alternatieven zoals het moderne USB-C dat op de huidige generatie telefoons veelal aanwezig is.

Ook de snelheid van de camera is wat ons betreft voor verbetering vatbaar. Dit kan ook iets softwarematigs zijn en een update biedt in dat opzicht wellicht soelaas. De kwaliteit van de gemaakte foto’s is overigens uitstekend voor een telefoon in deze prijsklasse. Daar zorgen de 13 MP-camera aan de achterzijde en de 8 MP-camera aan de voorzijde wel voor.

Samsung Galaxy J6 2018: onze conclusie

De Samsung Galaxy J6 2018 biedt al met al een interessante balans tussen verschillende plus- en minpunten. Het is een betaalbaar toestel voor een breed publiek, maar daar zijn er in deze prijsklasse meer van. Wat geeft dan de doorslag? Dat kan zomaar het design zijn. Dat is namelijk strak, dun en randloos, zoals we dat inmiddels kennen van smartphones met een hoger prijskaartje.

Zoals altijd raden we ook bij de Samsung Galaxy J6 2018 zonder meer aan om een goed telefoonhoesje te gebruiken. Gebruikers rapporteren nu al krassen, barsten en andere schade aan het flitsende maar o zo kwetsbare ontwerp. Ontwerp je hoesje direct zelf of kijk hier voor een overzicht van onze voordelig geprijsde nieuwe collectie.

Relevante blogs