Samsung Galaxy A54: klaar voor de toekomst

Sinds enkele weken ligt de Samsung Galaxy A54 in Nederlandse en Belgische winkels. Was deze middenklasse smartphone het wachten waard? Je leest het hieronder.

Samsung Galaxy A54: de specificaties

Als een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld heeft Samsung een naam hoog te houden als het gaat om kwaliteitstelefoons. Hoewel de Galaxy A-serie waar de A54 toe behoort niet zo grensverleggend is als de duurdere S-serie, zijn deze middenklasse smartphones vanwege de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding zelfs nog populairder.

Ook de Galaxy A54 gooit weer hoge ogen als het gaat om specificaties ten opzichte van de prijs die je voor dit toestel betaalt. Met een razendsnelle Exynos 1380-processor, 50 megapixel hoofdcamera en AMOLED-scherm met resolutie van maar liefst 2400 bij 1080 pixels ben je als eigenaar van deze smartphone uitstekend voorbereid op de toekomst.

Rekenkracht, scherm en camera

Laten we eens wat verder inzoomen op deze op het eerste gezicht indrukwekkende specificaties. Hoe presteert de Exynos 1380 in het dagelijks gebruik? Het antwoord blijkt positief. De Galaxy A54 kan probleemloos de zwaarste games en applicaties draaien – en dat ook nog eens tegelijkertijd. Hier zul je dus niet snel tegen beperkingen aanlopen.

Het 6,4 inch grote scherm heeft ook nog eens een verversingssnelheid van 120 hz en laat kleuren er rijk en levendig uitzien. Naast de hoofdcamera van 50 megapixel onderscheidt dit Samsung-toestel zich met een 32 megapixel frontcamera voor haarscherpe selfies en een 12 megapixel groothoeklens voor moeiteloze fotografie van grote objecten zoals gebouwen.

Galaxy A54: kleuren en opslagruimte

De Samsung Galaxy A54 is verkrijgbaar met 128GB of 256GB opslagruimte. De meeste gebruikers zullen met de 128GB-versie al vele jaren vooruit kunnen. Ben je van plan om de grootste games te installeren of wil je veel lange 4K-videos opnemen met je toestel? Dan kan het geen kwaad om voor de dubbel zo grote 256GB-versie te kiezen.

Natuurlijk wil het oog ook wat en daarom stelt Samsung de Galaxy A54 naast een tijdloze zwarte en witte variant ook beschikbaar in een trendy groene (limoen) en paarse (violet) uitvoering. Met name de frisse groene en paarse kleur zijn nu al een enorme hit en daarom is het leuk om te weten dat ook de goedkopere A34 nu in deze kleuren verkrijgbaar is.

Kosten van de Samsung Galaxy A54

Wat moet al dit moois nu kosten? Voor de 128GB-variant kun je uitgaan van een winkelprijs rond de €470. De 256GB-variant kost je rond de €510. Opvallend is dat het prijsverschil voor dubbel zoveel opslagruimte slechts €40 bedraagt. Of je dit ervoor over hebt is een persoonlijke keuze, maar voor veel gebruikers zal dit bedrag de extra ruimte waard zijn.

Ook de moeite waard om te noemen zijn de subtiele prijsverschillen tussen de verschillende kleuren. Zo is de paarse uitvoering in 128GB het goedkoopst verkrijgbaar (€459) en is de groene uitvoering relatief het duurst (€474). In 256GB is de zwarte uitvoering iets goedkoper (€502) dan de andere kleuren waarvan de prijs rond de €509 schommelt.

Hoesje kopen voor de Samsung Galaxy A54

De Samsung Galaxy A54 heeft een behuizing van Gorilla Glass. Dit glas wordt elke generatie beter, maar blijkt nog altijd niet 100% te beschermen tegen schade door stoten, vallen of krassen. Het is daarom verstandig om je A54 te beschermen met een goed telefoonhoesje, dat er ook nog eens mooi uitziet en zo de uitstraling van je telefoon verhoogt.

Bij B2C Telecom koop je kwalitatief hoogwaardige hoesjes voor de Samsung Galaxy A54 in prachtige kant-en-klare designs. Ook kun je bij ons jouw A54 hoesje helemaal zelf ontwerpen. Kies voor een transparante TPU case om de frisse kleur van je toestel te blijven zien of ga voor een boekhoesje of stand case als je meer functionaliteit in een hoesje zoekt.

Relevante blogs