Samsung Galaxy A31 vs A41: betaalbare premiumervaring

De Samsung A51 en A71 liggen nu al maandenlang in de Nederlandse winkels. Maar wanneer volgen de Galaxy A31 en A41 en hoe verhouden deze nieuwe toestellen zich tot elkaar?

Samsung A31 en A41: de release nadert

De Galaxy A31 en A41 zijn inmiddels officieel gepresenteerd en dat betekent dat de verkrijgbaarheid niet lang meer op zich laat wachten. De verwachting is dan ook dat beide telefoons in elk geval komende maand in de winkel liggen.

De hoofdprijs hoeven ze in elk geval niet te kosten, want met deze toestellen mikt Samsung vooral op het betaalbare segment. De adviesprijs zal rond de € 299 komen te liggen en wie geduld heeft, kan deze smartphones over een aantal maanden waarschijnlijk nog een stuk goedkoper oppikken.

Met de A31 en A41 haal je duidelijk een instapmodel in huis, maar dan wel een met een premium ervaring. Samsung heeft namelijk diverse verbeteringen doorgevoerd in zijn nieuwste Galaxy-serie en belooft daarmee veel budgetbewuste gebruikers tevreden te stellen.

Specificaties van de A31 vs de A41

Tussen de A31 en A41 zitten desondanks nog best wat verschillen. De meest opvallende schuilen in de cameraspecificaties. Daar waar de A31 een 48 megapixel hoofdcamera combineert met een 5 megapixel macrocamera, is de macrocamera van de A41 2 megapixel, maar biedt het toestel ook een 25 megapixel frontcamera.

Opvallend is ook het verschil in accucapaciteit van 3500 mAh (A41) ten opzichte van maar liefst 5000 mAh (A31). Dit wijst erop dat het laatstgenoemde toestel flink wat groter wordt in formaat, waarschijnlijk 6,4 inch tegenover 6,1 inch. Beide telefoons draaien op de MediaTek Helio P65-chipset en zullen in het dagelijks gebruik waarschijnlijk even snel aanvoelen.

Al met al kun je de Galaxy A41 zien als het compacte alternatief voor de grotere en duurdere Galaxy A51. Verder lijken deze beide modellen behoorlijk op elkaar. Dat geldt nog meer voor de A31, die als belangrijkste verschillen ten opzichte van de A51 een grotere accu, maar mindere camera’s heeft. Het verschil tussen de A31 en A41 zit hem, naast het formaat, vooral in de front- en macrocamera.

Hoesje voor de Galaxy A31 en A41

Zowel de A31 als A41 komt in een stijlvolle kunststof behuizing, zoals we die van de A-serie van Samsung-telefoons reeds kennen. Dit ontwerp is in de praktijk wel enigszins gevoelig voor kras-, stoot- en valschade, waardoor bescherming in de vorm van een goed hoesje zeker aan te raden is.

Voor zowel een Samsung A41 hoesje als een Samsung A31 hoesje ben je aan het goede adres bij B2C Telecom. Je hebt keuze uit vele hoesjes met hippe designs, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een telefoonhoesje met foto te ontwerpen. Ga je niet voor een boek-, stand- of flipcase, maar liever voor een TPU case die alleen de achterkant van het toestel beschermt? Combineer je hoesje dan met een goede screenprotector om krassen op het scherm van je hagelnieuwe telefoon te voorkomen!

Relevante blogs