Samsung A51 of A71: welke moet ik kiezen?

Inmiddels zijn de Samsung A51 en A71 enkele maanden verkrijgbaar in Nederland. Tijd om de balans op te maken: welk toestel past het beste bij jou?

Samsung A51 en A71: voor veel mensen interessant

Samsung staat wereldwijd bekend om zijn toptelefoons uit de Galaxy S-serie. Minstens zo populair is echter de A-serie, die verschillende pluspunten van dure toestellen combineert met een zacht prijsje. Ook de nieuwe Galaxy A51 en A71 voldoen aan dit profiel. Met een prijs van respectievelijk € 319 en € 399 (voor het 128 GB model), zijn dit typische midrange toestellen die voor veel mensen betaalbaar zijn.

Niet alleen qua prijs, maar ook qua ontwerp lopen de Samsung A51 en A71 op het eerste gezicht niet sterk uiteen. Beide smartphones hebben een glazen voorkant met dunne schermranden en plastic achterkant. De glazen voorkant is zoals veel telefoons gevoelig voor krassen, terwijl het plastic frame kwetsbaar is voor schade door stoten of vallen. We raden je voor deze toestellen dan ook altijd een goed hoesje en/of screenprotector aan.

Waarom is de A71 beter dan de A51?

Daarover later meer, want verschillen tussen de telefoons zijn er ook. Hoewel zowel de Galaxy A51 als A71 beide over maar liefst 5 camera’s beschikken, biedt het laatstgenoemde model net even wat meer mogelijkheden. Zo schiet de hoofdcamera van de A71 plaatjes in een indrukwekkende 64 megapixel, terwijl de A51 dat doet in ‘slechts’ 48 megapixel. Ook kan het dure broertje filmen in superslowmotion, wat een leuke feature is als je met je telefoon graag video’s maakt.

Gelukkig is er ook veel wat beide toestellen hetzelfde doen. Zo beschikken ze beide over dezelfde selfiecamera, die prachtige selfies schiet en bovendien onopvallend in het scherm zit verwerkt. Het bekijken van de foto’s doe je op een prachtig scherm, dat bij de Samsung A71 net even groter en scherper is dan bij de A51. Dat komt door de afmetingen (6,7 versus 6,5 inch) en gebruikte schermtechnologie (Super Amoled Plus versus Super Amoled).

Films en games zien er op beide smartphones dan ook prachtig uit, maar op de A71 nét even mooier. Ook laden games op dit toestel sneller in, doordat hij een krachtiger processor en meer werkgeheugen heeft dan de A51. Ook de batterij is groter (4500 mAh tegenover 4000 mAh), maar een gedeelte van die extra accudoor gaat op aan het extra mooie en dus veeleisender scherm.

Hoesje voor de Galaxy A51 en A71

Het is tijd om de voors en tegens van de Samsung Galaxy A51 en A71 nog één keer voor je op een rijtje te zetten. Veel dingen aan het duurdere toestel zijn net even beter: de (hoofd)camera, de features, de rekenkracht en het scherm. Zijn een of meerdere van deze dingen belangrijk voor je? Dan is het de extra € 80 voor de A71 waarschijnlijk waard. In alle andere gevallen raden we je aan om voor de A51 te kiezen, die bijna in alles net zo goed en vaak zelfs even goed presteert.

Ben jij er al uit? Of je nu de Galaxy A51 of A71 koopt; we adviseren je om na de aanschaf niet te wachten met het kopen van een hoesje. Deze telefoons hebben over het algemeen een prima bouwkwaliteit, maar zijn door het plastic frame en de glazen voorkant niet ongevoelig voor schade door krassen, stoten of vallen.

Met een origineel Samsung A51 hoesje of een hip Samsung A71 hoesje (en eventueel screenprotector) van B2C Telecom bescherm jij je nieuwe smartphone effectief én ook nog eens op een stijlvolle manier. Bij ons kies je namelijk niet alleen uit telefoonhoesjes in talloze trendy designs, maar kun je je hoesje ook helemaal zelf ontwerpen. Probeer het direct in onze Case Designer en kies de Samsung A51 of A71 voor jouw hoesje!

 

Relevante blogs