OnePlus Nord: wie niet sterk is, moet snel zijn

De OnePlus Nord biedt ongelooflijk veel high-end prestaties voor een middenklasse prijs. Maar wat is nu dat ene aspect waar bij dit toestel op is bezuinigd?

OnePlus Nord: veel telefoon voor weinig geld

Wie voor weinig geld een smartphone wil met de beste specificaties van dat moment, kan van oudsher terecht bij OnePlus. Met de lancering van de Nord breekt de Chinese fabrikant met deze traditie. Het toestel is de eerste middenklasse smartphone van OnePlus sinds vijf jaar en moet bijna high-end prestaties combineren met een betaalbare prijs van € 399.

Slaagt het vooruitstrevende merk in deze ambitieuze doelstelling? We verklappen het alvast: wat ons betreft zeker. De OnePlus Nord is in het dagelijks gebruik nauwelijks van een duurder toestel te onderscheiden, dankzij de snelle en vloeiende gebruikerservaring en de prima software met langdurige ondersteuning. Toch is er één belangrijk minpunt, waar we later op terugkomen.

Snel, sneller, snelst

Eerst beginnen we met het goede nieuws en dat is er in overvloed. De soepele Android-ervaring van de OnePlus Nord wordt mogelijk gemaakt door de Snapdragon 765G-chipset van Qualcomm, die verrassend betaalbaar is in verhouding tot de geleverde prestaties. Al even snel is de 5G-netwerkchip, die je verzekert van supersnel internet op je telefoon in de komende jaren.

De algehele ervaring wordt nog vloeiender door het scherm, dat met een verversingssnelheid van 90Hz soepel scrollt en erg prettig is aan de ogen. Ook deze specificatie treffen we normaal alleen in telefoons binnen een aanzienlijk hogere prijsklasse aan. Met de OnePlus Nord haal je voor het geld dan ook een waar snelheidsmonster met een zeer plezierige gebruikerservaring in huis.

Indrukwekkende specificaties van de OnePlus Nord

Gaat al die snelheid niet ten koste van de batterijduur? Ook hier heeft OnePlus iets op gevonden, want de grote 4115 mAh-accu biedt ruim voldoende capaciteit voor een lange dag intensief gebruik. En is je telefoon toch leeg? Dankzij de innovatieve Warp Charge 30T-snellaadtechniek is je toestel binnen een half uur weer voor driekwart en binnen een uur weer helemaal opgeladen.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, heeft OnePlus in het scherm van de Nord ook nog een optische vingerafdrukscanner verwerkt. Die werkt niet alleen heel snel, maar is in de praktijk ook prima bestand tegen een beetje water. Tot slot komt het toestel met de fijne OnePlus-software, tweejarige Android-ondersteuning en maar liefst drie jaar beveiligingsupdates.

OnePlus Nord: alleen kopen met telefoonhoesje

Gezien de betaalbare prijs van € 399 heeft OnePlus met de Nord uiteraard ergens op moeten besparen. Dat is de behuizing geworden, die is vervaardigd uit een goedkoop plastic frame en hierdoor wat zwak aanvoelt. We moeten echter toegeven dat dit van een afstandje nauwelijks te zien is, doordat de uitstraling door de glanzende afwerking op het eerste gezicht juist luxe lijkt.

In het dagelijks gebruik is de zwakke behuizing echter iets wat je zult merken – zeker bij een stoot of val. De OnePlus Nord is dan ook een smartphone die we je van harte kunnen aanraden, zeker als je zoekt in deze prijsklasse. Een goed telefoonhoesje is echter wel noodzakelijk om het ietwat zwakke plastic frame van wat meer stevigheid en bescherming te voorzien.

Relevante blogs