LG G7 ThinQ koppelt slimheid aan elegantie

Kunstmatige intelligentie gaat een steeds belangrijker rol spelen in ons leven. En als het aan LG ligt, neemt die rol alleen maar verder toe.

Nieuwe toepassingen door kunstmatige intelligentie

De smartphone krijgt tegenwoordig in toenemende mate de rol van persoonlijke assistent. Het is je agenda, weerman, fotograaf, muziekspeler (en niet te vergeten: telefoon!) ineen en ondersteunt je bij vrijwel al je dagelijkse bezigheden. Ook de populariteit van een app als Google Assistant past geheel in deze trend van ondersteuning door kunstmatige intelligentie.

In dat kader is het niet verrassend dat LG het nieuwe vlaggenschip in zijn ThinQ-lijn – de G7 – een aparte fysieke knop geeft voor de Google Assistant. Die open je met één druk en met twee drukken activeer je Google Lens. Richt de telefoon op een gebouw en de Assistant legt je haarfijn uit waar je naar kijkt en waar jij je precies bevindt.

Klinkt bovenstaande je als toekomstmuziek in de oren? De LG G7 ThinQ ligt weliswaar nog niet in de winkelschappen, maar volgens de laatste geruchten komt hier rond juni verandering in. Over hooguit enkele maanden kun jij dus al genieten van deze innovatieve functionaliteit. Naar verluidt leunt het toestel voor zijn kunstmatige intelligentie bovendien niet alleen op Google, maar kunnen we ook diverse nieuwe functionaliteiten van LG verwachten. We zijn benieuwd!

LG G7 ThinQ: vlaggenschip onder de smartphones

De LG G7 ThinQ wordt in de markt gezet met de nadruk op kunstmatige intelligentie, maar daarnaast is het vooral een indrukwekkende smartphone met ijzersterke specificaties. Ga er even goed voor zitten en laat het op je inwerken: een schermresolutie van 1440 x 3120 (op een 6,1 inch scherm), een cameraresolutie van 16 MP (een dubbele camera!) en een 3000 mAh accu voor een lange gebruiksduur.

Hoe zit het met de rekenkracht? Ook die mag er zijn. De Snapdragon 845-chip en het 4 GB aan werkgeheugen zorgen ervoor dat apps op de telefoon razendsnel inladen – zelfs als je er een veelvoud van tegelijkertijd gebruikt. Daarnaast is een soepele werking gegarandeerd door de nieuwste versie van Android (8.0 Oreo) met UX-skin van LG zelf.

Elegant maar breekbaar

Dan tot slot over wat ons betreft een heikel punt bij de moderne generatie smartphones: de behuizing. Ook bij de LG G7 ThinQ ziet die er flitsend uit. Dat strakke uiterlijk heeft een reden – het toestel is van glas. Dat brengt ons meteen bij het grootste nadeel van deze telefoon (en eigenlijk van alle andere telefoons in deze klasse): de smartphone is namelijk kwetsbaar.

Een zandkorrel in je broekzak leidt al snel tot een kras op je telefoon. En een val op de grond tot een barst in je scherm. Daarom adviseren we om bij glazen telefoons altijd een goed telefoonhoesje te gebruiken. Voor de LG G7 ThinQ vind je de leukste hoesjes natuurlijk op onze eigen website. Zo bescherm jij je dure aankoop en geniet je maximaal van dat wat een van de beste toestellen van dit jaar belooft te worden!

Relevante blogs