Legendarisch Nokia maakt comeback

Een hele generatie groeide ermee op: de vrijwel onverwoestbare telefoons van het in de jaren 90 zo succesvolle merk Nokia.

Gelukkig herleven oude tijden, want sinds kort is bekend dat het legendarische telefoonmerk een comeback maakt op de telefoonmarkt. Het Finse bedrijf HMD brengt meerdere modellen onder de vlag van Nokia uit en steekt de zo geliefde kenmerken van de oude toestellen in een modern jasje. Ook de Nokia 3310, een van populairste telefoons ooit, wordt weer in productie genomen.

Onverwoestbare Nokia 3310 terug van weggeweest

Het is dan ook met name de 3310 die door veel fans met open armen onthaald zal worden. Vanaf 5 juni is dit toestel te koop in Nederland (al vanaf 22 mei in België) voor een adviesprijs van slechts 59,99 euro. In tegenstelling tot een smartphone, bevat de telefoon alleen basisfunctionaliteiten zoals bellen en sms’en. Ook het roemruchte spelletje Snake is, net als bij de oude versie, weer aanwezig.

Het is duidelijk dat de fabrikant erg zijn best heeft gedaan om te voldoen aan de hoge verwachtingen die de oude 3310 heeft geschapen. Zo heeft het toestel een stand-bytijd van maar liefst een maand en een gesprekstijd van 22 uur. Die enorme batterijduur is onder andere mogelijk door het kleine 2,4”-scherm met een resolutie van slechts 320 x 240 pixels.

 

Hoesjes voor de Nokia 3310, 3, 5 en 6

Nokia laat het echter niet bij de nieuwe versie van de 3310. Het bedrijf zet namelijk ook de Nokia 3, 5 en 6 in de markt. Het gaat hier respectievelijk om een budget-, middenklasse- en toptoestel dat de concurrentie aan moet gaan met andere Android-telefoons in dit prijssegment.

Het zijn met name de basisfunctionaliteiten waar de 3310, 3, 5 en 6 in uitblinken. Het handzame formaat, de enorme batterijduur en de wederom onverwoestbare bouw zorgen ervoor dat al deze telefoons in het dagelijks gebruik simpelweg zeer prettig werken.

Zoals je van B2C Telecom gewend bent, vind je in onze webshop nu al telefoonhoesjes en accessoires voor al deze Nokia modellen. Want de smartphones mogen dan onverwoestbaar zijn; tegen de krassen van een sleutelbos is geen enkel scherm bestand. Van stand cases tot TPU cases, bij ons vind je een breed aanbod met de mooiste hoesjes voor deze nu al zeer gewilde telefoons.

Relevante blogs