Draadloos opladen met hoesje: kan dat?

Draadloos opladen is makkelijk, snel en maakt kabels overbodig. Maar werkt draadloos opladen eigenlijk ook met een hoesje om je telefoon? Hieronder lees je het antwoord!

Hoe werkt draadloos laden precies?

Draadloos opladen is een technologie waarbij elektrische energie wordt overgebracht via inductiespoelen. De spoel in de oplader is hierbij de zender en de spoel in je telefoon de ontvanger. Hierdoor ontstaat een elektromagnetisch veld, dat vergelijkbaar is met het opladen van je elektrische tandenborstel of het gebruiken van je inductiekookplaat.

Het elektromagnetische veld ontstaat alleen als de zender en ontvanger dicht genoeg bij elkaar komen. Ook zijn er bepaalde materialen zoals aluminium die het stroomcircuit blokkeren. Dit is een van de redenen dat bekende telefoonfabrikanten zoals Apple en Samsung liever glazen behuizingen voor hun toestellen gebruiken. Deze verstoren het inductieproces niet.

Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen?

De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen. En ontstaan er toch problemen bij het laden? Dan ligt dit waarschijnlijk niet aan het materiaal, maar aan de dikte van het hoesje.

Zoals je hebt gelezen, moeten de inductiespoelen in de oplader en telefoon immers dicht genoeg bij elkaar blijven om het oplaadproces goed te laten werken. Liever bevinden de zender en ontvanger niet verder dan 5 millimeter van elkaar vandaan. De meeste telefoonhoesjes zijn nog niet eens 3 millimeter dik, waardoor je met het opladen in de praktijk nooit in de problemen komt.

Gaat draadloos opladen langzamer door een hoesje?

Ervaar je problemen met draadloos opladen en denk je toch dat dit door je hoesje komt? Wellicht komt het door de manier waarop je het hoesje gebruikt. Zo is het minder handig om je telefoon in een boekhoesje vol met (brief)geld en pasjes dubbelgeklapt op de oplader te leggen. Klap je het hoesje dicht, dan zal het opladen ongetwijfeld weer werken.

Lukt het opladen ook zonder hoesje niet? Dan is (een onderdeel van) de draadloze oplader wellicht defect. Als je zeker weet dat het probleem ook niet aan je telefoon ligt, is het tijd om een nieuwe oplader te kopen. Lees dit artikel als je tips wilt over het uitkiezen van de beste oplader voor jouw telefoon.

Draadloos opladen: zoek een geschikt hoesje

Draadloos opladen is een technologie die steeds beter wordt. Experts verwachten dat draadloze laders in de toekomst zelfs net zo snel worden als bekabelde varianten. Met een hoesje van B2C Telecom ben je dan ook klaar voor de toekomst, want bij ons vind je alleen telefoonhoesjes die het draadloos opladen van je toestel ondersteunen. Bovendien kun je ze als je dat wilt helemaal zelf ontwerpen! Direct aan de slag? Klik dan hier, kies jouw toestel en creëer je droomontwerp.

Relevante blogs