Welke oplader heb ik nodig?

Opladers voor je telefoon zijn er in vele soorten en maten. Hieronder leggen we uit hoe je een oplader kiest die het meest geschikt is voor jouw smartphone en persoonlijke gebruik.

Hoe kies ik een oplader voor mijn telefoon?

Bij het kiezen van een oplader ben je afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk hierbij zijn niet alleen je eigen wensen en behoeften, maar ook de specificaties van je telefoon. Niet elke oplader is hiervoor geschikt, bijvoorbeeld door de aansluiting en het vermogen. Er zijn 5 criteria die bepalen welke oplader je nodig hebt. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

  • De aansluiting van de oplader
  • Het vermogen van de oplader
  • Het type oplader
  • De lengte van de kabel
  • De prijs van de oplader

De aansluiting van de oplader

Bij een oplader met kabel is de aansluiting van groot belang. Zo hebben iPhones een aansluiting voor een Lightning-kabel, terwijl Android-telefoons vaak een micro USB- of USB C-aansluiting hebben. Een oplaadkabel met de verkeerde aansluiting past niet in je smartphone. Kijk bij aanschaf van een oplader dan ook altijd eerst of de aansluiting wel de juiste is.

Het vermogen van de oplader

Hoe hoger het vermogen van een oplader, hoe sneller je je telefoon kunt opladen. Zeker bij een smartphone met een grote accucapaciteit heb je al snel een oplader met een hoger vermogen nodig. Een standaard oplader levert een voltage van 5 volt en 0,7 ampère, wat gelijk staat aan een vermogen van 3,5 watt. Snelle en moderne opladers hebben al snel 5 tot 10 keer meer vermogen.

Het type oplader

Naast de standaard opladers met kabel, zijn er onder meer ook draadloze opladers, autoladers en opladers met meerdere poorten. Met name draadloze opladers zijn erg populair, omdat je hierbij geen kabels meer nodig hebt om je smartphone op te laden. Wel ligt het vermogen vaak wat lager dan bij bekabelde varianten, waardoor het opladen doorgaans wat langer duurt.

De lengte van de kabel

Kies je voor een oplader met kabel? Denk dan goed na waar je je toestel meestal zult gaan oplader. Dit bepaalt namelijk de lengte van de kabel die je nodig hebt. Zit je tijdens het opladen bijvoorbeeld op de bank, dan wil je liefst een lange kabel van minimaal 2 meter. Laad jij je toestel alleen ’s nachts op als je het niet gebruikt, dan volstaat een korte kabel in de meeste gevallen.

De prijs van de oplader

Ook de prijs van de oplader is een serieuze overweging. Waarom zou je immers meer betalen dan nodig? Originele opladers zijn duurder dan goedkopere alternatieven uit bijvoorbeeld China, maar ook beter en veiliger. Daarom adviseren we altijd te kiezen voor een originele oplader, behalve als het om een product zoals een autolader gaat. Hiervan is vaak geen originele variant beschikbaar.

Conclusie: welke oplader heb ik nodig?

Aan de hand van bovenstaande checklist kun jij zelf bepalen welke oplader jij nodig hebt voor jouw telefoon. Bij B2C Telecom verkopen we alleen opladers van hoogwaardige kwaliteit, waardoor jij altijd verzekerd bent van een veilige werking en een lange levensduur. Meer weten? Bekijk hier ons volledige assortiment opladers en selecteer je gewenste merk en prijsniveau.

Relevante blogs