De nieuwe iPhone 11 en XR: indrukwekkend als altijd

In 2019 brengt Apple weer nieuwe iPhones uit. Telefoonliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de iPhone 11 en XR. Wat kunnen zij precies verwachten?

Wanneer is de release van de iPhone 11 en XR 2019?

De nieuwe lijn iPhones komt naar verwachting uit in september van 2019. Apple wacht doorgaans tot het najaar met het lanceren van nieuwe toestellen, waarna deze in het laatste kwartaal van het jaar langzaam maar zeker in de winkelschappen verschijnen. Voor de nieuwste serie iPhones spreken experts van drie varianten; opvolgers van respectievelijk de iPhone XR, XS en XS Max.

Hoe de populaire telefoonfabrikant zijn jongste telgen gaat noemen, is op dit moment nog ongewis. Voor de relatief goedkopere iPhone XR houdt Apple waarschijnlijk de huidige naam aan (met als toevoeging 2019), terwijl voor de andere varianten wordt gesproken van de iPhone 11 of iPhone XI.

De nieuwe iPhone XR 2019

Welke namen de toestellen ook krijgen; de voorspelde specificaties zijn even veelbelovend als altijd. De XR 2019 krijgt volgens geruchten een dubbele camera, die op basis van voorlopige renders toch nog steeds wel een flinke vierkante camerabult met zich meebrengt. Daar krijg je dan ook het nodige voor terug, want als we de berichten moeten geloven belooft de camera binnen dit prijssegment een nieuwe kwaliteitsstandaard.

De kleur van de camerabult is hetzelfde als die van de rest van het toestel, doordat de hele achterkant uit één stuk glas bestaat. De designers van Apple kennende, belooft dit ontwerp weer een lust voor het oog te worden. Rood, wit, geel en blauw zijn veelgenoemde kleuren voor de glazen behuizing, die ook nu ongetwijfeld weer bescherming behoeft in de vorm van een goed telefoonhoesje.

Wat is er bekend over de iPhone 11?

Naast de XR, brengt Apple in 2019 naar verwachting ook twee andere iPhones uit. Over de precieze verschillen tussen deze toestellen is nog weinig bekend, maar wel zijn veel van de nieuwe functionaliteiten en ontwerpspecificaties voor de iPhone 11 al uitgelekt.

De in het verleden zo veelbesproken schijnt bijvoorbeeld iets kleiner te worden, doordat Apple een kleinere sensor gebruikt in de modellen met OLED-scherm. Over zo’n scherm gaat misschien wel elke iPhone in 2019 beschikken, want volgens sommige bronnen stapt de fabrikant dit jaar geheel af van het gebruik van LCD-schermen. Een ander mogelijk alternatief voor Apple zijn MicroLED-schermen, die theoretisch gezien zelfs een nóg beter beeld leveren dan OLED. Wij zijn dan ook erg benieuwd…

De juiste hoesjes voor draadloos opladen

Dan zijn er nog de overige specificaties. Daar waar de XR waarschijnlijk wordt uitgerust met twee cameralenzen, geeft Apple zijn duurdere modellen maar liefst drie lenzen mee. Dat mag ook wel, want concurrenten zoals de Huawei P30 Pro beschikken op dit moment reeds over vier camera’s aan de achterkant. Ook op het gebied van rekenkracht en werkgeheugen zal de iPhone 11 ongetwijfeld weer in het topsegment meedraaien.

Tot slot overweegt Apple om een Lightning-port bij de nieuwe iPhones achterwege te laten en hiermee volledig in te zetten op draadloos opladen. Dat betekent dat ook de telefoonhoesjes voor de iPhone 11 deze functionaliteit moeten ondersteunen. Natuurlijk ben je bij B2C Telecom aan het juiste adres voor het laatste nieuws over deze hoesjes en de verdere ontwikkelingen rondom de iPhone 11 en XR 2019. Hou onze blog de komende tijd in de gaten voor een update!

Relevante blogs