Samsung Galaxy A53: release en specificaties

Over de Samsung Galaxy A53 wordt veel gezegd en gesproken. Maar wat klopt er van alle geruchten en wat worden de release datum, prijs en specificaties van dit toestel? Je leest alles wat je moet weten hieronder.

Release en specificaties van de Samsung Galaxy A53

Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy A53 lees in je in het onderstaande blog. Van de verwachte releasedatum tot aan de specificaties.

Wanneer is de release van de Galaxy A53?

Ingewijden voorspellen dat de Samsung Galaxy A53 al begin 2022 in de winkelschappen ligt. De precieze release datum is nog niet bekend, maar wel gaan er geruchten dat het toestel in de Samsung-fabriek in Noida reeds in productie is gegaan. Als dit klopt, betekent het dat de smartphone nog eerder op de markt verschijnt dan velen eerder verwachtten.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de release nog dit jaar (bijvoorbeeld 31 december) zal plaatsvinden, maar met een beetje geluk kun je de Galaxy A53 als Belg of Nederlander al in januari 2022 bestellen. Goed om te weten: waarschijnlijk komt er van deze telefoon alleen een 5G-variant (met snelle processor), dus als je op zoek bent naar een 4G-toestel hoef je niet op deze smartphone te wachten.

Specificaties van de Samsung Galaxy A53

Zoals valt te verwachten van een telefoon uit de Samsung Galaxy A-serie, wordt de A53 een krachtige middenklasse smartphone die prima specificaties biedt in verhouding tot zijn prijs (daarover straks meer). Zo zal het toestel naar verluidt draaien op de fonkelnieuwe Exynos 1200-chipset of de Qualcomm Snapdragon 778G-chipset. Beide van deze chipsets staan garant voor uitstekende prestaties bij het gebruik van apps, media en veeleisende games.

Naast een snelle processor krijgt de Galaxy A53 naar verwachting ook een flinke hoeveelheid geheugen (6 GB) en opslagruimte (128 GB) van Samsung toebedeeld. Ook het 6,5 inch grote AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz is uitstekend te noemen in deze prijsklasse. Om een toestel met deze toch indrukwekkende specificaties van een lange gebruiksduur te voorzien, krijgt de A53 ten opzichte van de voorganger een extra grote 5.000 mAh accu.

Behuizing en camera van de Galaxy A53

Op het gebied van ontwerp en behuizing verwachten experts geen spectaculaire innovaties in de Galaxy A53. Zo zal de behuizing net als bij de A52 waarschijnlijk van kunststof zijn, wat een goed telefoonhoesje geen overbodige luxe maakt om het toestel optimaal te beschermen tegen schade door krassen, stoten of vallen. Wel lijken voorlopige renders van het ontwerp erop te wijzen dat de camerabehuizing naadlozer zal opgaan in de behuizing dan voorheen.

Over de camera gesproken; die belooft net zo indrukwekkend te worden als bij de voorganger. In de geruchten wordt gesproken over een hoogwaardige quad-camera aan de achterkant, bestaande uit minimaal een 5-megapixel dieptesensor, 5-megapixel macrosensor, 12-megapixel ultragroothoeksensor en 64-megapixel hoofdsensor. Ideaal dus voor foto’s van zowel dichtbij als veraf. Voor selfies zou er bovendien nog een 32-megapixel camera aan de voorzijde komen.

Samsung Galaxy A53: prijs en hoesje kopen

De prijs van de Galaxy A53 zal naar alle waarschijnlijkheid te vergelijken zijn met die van de A52 van afgelopen jaar. Dit betekent dat je rekening moet houden met een bedrag van € 430 (zoals bij de 5G-voorganger), hoewel niet uit te sluiten valt dat Samsung het toestel dit jaar vanuit strategisch oogpunt iets betaalbaarder in de markt zal zetten. Al met al is een prijs van om en nabij de € 400 vermoedelijk een reële inschatting.

Natuurlijk is dit een flinke som geld en daarom wil jij schade aan je Samsung Galaxy A53 ten koste van alles voorkomen. Dit doe je het beste met een goed en betaalbaar Samsung A53 hoesje van B2C Telecom, waarbij je een ruime keuze hebt uit onder meer boekhoesjes, stand cases en TPU siliconen hoesjes in alle denkbare thema’s en designs. Bij release van de Galaxy A53 plaatsen wij deze samen met bijbehorende accessoires zoals screenprotectors direct online!

Relevante blogs