Samsung Galaxy A13: dit kun je verwachten

In de Verenigde Staten is hij eind vorig jaar al gelanceerd: de Samsung Galaxy A13, de langverwachte opvolger van de succesvolle A12. Lees hieronder alles wat je moet weten over de release datum, specificaties en prijs van deze budgettelefoon.

Wanneer is de release van de Galaxy A13?

Al sinds de release in de Verenigde Staten kunnen liefhebbers nauwelijks nog wachten op de Europese introductie van de Galaxy A13. Ook in de Benelux wachten veel smartphonebezitters in spanning af, want de A12 gooide als voorganger hoge ogen in het budgetsegment van de GSM-markt en wist vele duizenden mensen te bekoren.

Op dit moment is de exacte release datum van de Samsung Galaxy A13 nog speculeren, maar duidelijk is wel dat deze dag niet lang meer op zich laten wachten. Met een beetje geluk komt dit betaalbare toestel nog uit in het 1e kwartaal en anders voorspellen experts een lancering in het begin van het 2e kwartaal van 2022. Uiteraard houden we jou hier op de hoogte van de voortgang.

Specificaties van de Samsung Galaxy A13

Net als de A12 belooft de Galaxy A13 uitmuntende prestaties te bieden in verhouding tot een bescheiden prijskaartje. Zo draait het toestel op MediaTek's Dimensity snelle 700 soc in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Voor de meeste doorsnee gebruikers is deze hardware onder de motorkap meer dan voldoende om snel te kunnen browsen, games te spelen en vele duizenden foto’s op te slaan.

Naast een prima processor en riante opslagruimte onderscheidt de A13 zich met een handige vingerafdrukscanner en 5G voor supersnel internet. Naar verluidt komt er ook een versie met ouderwetse 4G-verbinding op de markt. Beide versies zullen beschikken over een 6,5 inch scherm met 90 Hz verversingsfrequentie voor een vloeiende scrollervaring. Ook opvallend is de 5.000 mAh-accu voor een bovengemiddeld lange gebruiksduur.

Camera en behuizing van de Galaxy A13

Voor een telefoon binnen dit prijssegment bevat de Samsung Galaxy A13 een hoogwaardige camera met uitstekende specificaties. Achterop het toestel bevinden zich 3 camera’s, waaronder een 2 megapixel macrocamera, een 2 megapixel dieptesensor en een 50 megapixel hoofdcamera. In een notch aan de voorkant van de A13 is nog een 5 megapixel frontcamera verwerkt, die bij uitstek geschikt is voor het maken van selfies.

Binnen deze prijsklasse moest Samsung toch ergens concessies doen en dat wordt zichtbaar in de vrij sobere behuizing. Deze is gemaakt van simpel kunststof en is hierdoor enigszins kwetsbaar voor schade door krassen, stoten en vallen. Alsof dat nog niet reden genoeg is voor bescherming door een telefoonhoesje, zal de A13 naar verwachting alleen beschikbaar komen in standaard zwarte, witte, blauwe en oranje varianten. Dat vraagt dus om verfraaiing door een trendy telefoonhoesje!

De prijs van de Samsung Galaxy A13 

Over de prijs van de Galaxy A13 is in Nederland en België nog geen volstrekte duidelijkheid. In de Verenigde Staten is de 5G-variant van het toestel inmiddels verkrijgbaar voor 250 dollar, wat bij de huidige koers neerkomt op zo’n 220 euro. Dit lijkt ons een realistische prijs voor de 5G-versie van de A13, waarbij het in de lijn der verwachting ligt dat de 4G-variant enkele tientjes goedkoper uitvalt en wellicht zelfs onder de 200 euro blijft.

Samsung Galaxy A13 hoesje kopen

Ondanks de relatief goedkope aanschafprijs van de Samsung Galaxy A13, wil je schade door krassen of vallen aan dit toestel voorkomen. Juist door de lage prijsklasse is een reparatie al snel bijna net zo duur als de aanschaf van een geheel nieuw toestel, terwijl je dit scenario eenvoudig kunt vermijden door de A13 te beschermen met een goed telefoonhoesje van B2C Telecom. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor aanvullende accessoires zoals screenprotectors, (auto)laders en (fiets)houders.

Relevante blogs