Samsung Galaxy A-serie: voor elk wat wils in het middensegment

De Samsung Galaxy A-serie staat garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Maar welke van de inmiddels 6 verkrijgbare A-toestellen is nu het meest geschikt voor jou?

Waarom de Samsung Galaxy A-serie?

Samsung maakt elk jaar veel indruk met zijn vernieuwende toestellen in het topsegment. Maar naast de welbekende J-serie van telefoons, zijn er ook nog de A- en S-serie die zich richten op respectievelijk het midden- en budgetsegment van de markt.

Met name de A-serie is voor veel consumenten interessant. Deze smartphones koppelen namelijk veel van de voordelen van de J-serie aan een vriendelijke prijs die meer richting de S-serie neigt. Kortom: het beste van beide werelden.

Galaxy A10 en A20e: de instapmodellen van Samsung

Wie nét even een stapje hoger wil dan de S-serie, komt automatisch uit bij de A10 en A20e. Deze zijn vanaf respectievelijk mei en eind april in Nederland verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 149 en € 179.

De A10 is in de basis een prima toestel voor iedereen die geen hoge eisen stelt, maar de A20e biedt voor zijn bescheiden meerprijs van € 30 flink meer waar voor je geld. Dat komt vooral door het grotere scherm (6,2 inch in plaats van 5,8 inch), de dubbele hoofdcamera en het extra werkgeheugen (3 GB in plaats van 2 GB). Dat maakt de A20e wat ons betreft hét instapmodel in de Galaxy A-serie.

Galaxy A40, A50 en A70: voor elk wat wils

Nu richt de A-serie zich in de markt toch al op het middensegment, maar ook binnen de serie zelf zijn er prijstechnisch gezien drie middenklassers: de A40 (€ 249 adviesprijs), de A50 (€ 349) en de A70 (€ 399). Zoals je uit de prijzen al op kunt maken, is met name het verschil tussen de A40 en A50 groot.

Met een 5,9 inch FHD+ Super AMOLED Infinity-U Display steekt de A40 de € 70 goedkopere A20e met zijn LCD-scherm naar de kroon en ook het werkgeheugen is met 4 GB een stukje groter. De Galaxy A50 doet daar nog eens een schep bovenop met een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner, 6 GB RAM en flink meer rekenkracht. Maar dat mag ook wel voor het toch forse prijsverschil van € 100.

Ook op het gebied van camera’s zijn de verschillen tussen deze midrange toestellen evident. Met het aantal megapixels van de hoofdcamera loopt de scherpte van de gemaakte foto’s met de A40 (16 MP), A50 (25 MP) en A70 (32 MP) zienderogen op. De A70 levert met zijn dieptelens in de hoofdcamera zonder twijfel de beste plaatjes op – verwacht leuke bokeh-effecten zoals bij een echte DSLR!

Galaxy A80: eenzaam aan de top

Dan komen we bij het zwaardere geschut in Samsung’s A-opstelling: de Galaxy A80. Maar liefst € 250 duurder dan de A70, verwacht je bij dit toestel ook flink zwaardere specificaties.

Die verwachting komt gelukkig uit, want met de snelle Snapdragon 730-chipset, 8 GB werkgeheugen en een 6,7 inch full-HD+ Super AMOLED New Infinity Display schurkt deze smartphone toch wel erg dicht tegen het topsegment aan.

Laten we ook de camera niet vergeten: de roterende cameramodule zorgt ervoor dat je de haarscherpe 48 MP (!) hoofdcamera ook kunt gebruiken als selfiecamera. Dat maakt het toestel bij uitstek geschikt voor selfieliefhebbers, maar ook andere fotohobbyisten komen aan hun trekken – met een extra panoramacamera voor groothoekmogelijkheden en een derde camera voor scherpte-diepte-effecten kunnen zij werkelijk alle kanten op.

Conclusie: welke telefoon uit de Galaxy A-serie moet ik kiezen?

Alles hangt af van je budget. In de laagste prijsklasse zouden wij altijd de A20e aanraden, omdat je voor slechts € 30 meer een aardig beter toestel krijgt dan de A10. De A40 voldoet voor veel mensen prima, maar voor wat meer functionaliteiten en rekenkracht kom je al snel bij de A50 en A70 uit. Dat kost je dan wel € 100 tot € 150 extra.

Heb je daarbovenop nog eens honderden euro’s extra te besteden, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor een toestel uit de J-serie? Dan is de hypermoderne A80 wat voor jou. Je geniet dan van bijna alle functionaliteiten van een toptoestel, maar betaalt niet voor overbodige dure snufjes.

Tip: bescherm je Samsung Galaxy A-telefoon met een hoesje van B2C Telecom

Belangrijk om tot slot te beseffen: in tegenstelling tot de glazen J-telefoons is de A-serie uitgerust met een waterdichte, metalen behuizing. Deze ziet er iets minder strak uit dan bij de duurdere glazen broertjes, maar is helaas even gevoelig voor krassen en barsten.

Gelukkig sla je met de telefoonhoesjes van B2C Telecom twee vliegen in één klap: je verfraait het uiterlijk van je telefoon met een zelf gekozen design én beschermt je nieuwe toestel tegen schade door vallen, krassen of stoten. Bekijk direct ons aanbod van trendy Samsung hoesjes en scoor bijvoorbeeld een Samsung A51 hoesje, Samsung A71 hoesje of een hoesje voor je Samsung S21 in ons uitgebreide assortiment.

Relevante blogs