iPad 9.7 (2017) of iPad Pro 10.5: welke moet ik kopen?

Ben jij een verstokt Apple-fan, gek op tablets en wil je altijd het nieuwste van het nieuwste? Dan heb je momenteel twee keuzes: de iPad 9.7 (2017) en de iPad Pro 10.5. 

Design van tablet belangrijk voor gebruikscomfort

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een tablet is het ontwerp. Niet alleen zijn de afmetingen en gebruikte materialen van grote invloed op het dagelijkse gebruikscomfort, maar het oog wil tenslotte ook wat. Qua design doen beide tablets nauwelijks voor elkaar onder, alleen is de iPad Pro 10.5 als enige tablet van Apple verkrijgbaar in de kleur roségoud.

De iPad 9.7 (2017) is daarentegen weer iets kleiner en handzamer, hoewel het verschil in wijdte slechts een centimeter bedraagt. De Pro-versie compenseert dit weer door net iets dunner te zijn, waardoor beide modellen uiteindelijk uitkomen op een nagenoeg vergelijkbaar gewicht. Op het gebied van ontwerp zijn de verschillen dan ook klein en is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

 

iPad Pro 10.5: snellere processor en meer opslag

Zoals gebruikelijk bij apparaten van Apple onderscheiden ook deze tablets zich met een prachtig scherm (respectievelijk 9.7 en 10.5 inch groot). De pixeldensiteit is voor beide modellen gelijk (264 ppi), wat door het afwijkende schermformaat resulteert in een resolutie van respectievelijk 2048 x 1536 en 2224 x 1668 pixels. Het scherm van de iPad Pro 10.5 kenmerkt zich daarnaast door een anti-reflectieve coating.

Minstens zo belangrijk als een flitsend design en haarscherp scherm, is natuurlijk datgene wat er onder de motorkap gebeurt. Ook in dat opzicht zit het met deze apparaten wel snor. De iPad 9.7 (2017) heeft bijvoorbeeld een 8 megapixel camera, terwijl die van de grote Pro-broer maar liefst 12 megapixels telt. Daarnaast heeft de Pro een snellere processor, meer opslagmogelijkheden en betere luidsprekers.

 

 

 

Hoesjes en accessoires voor Apple iPad 9.7 (2017) en Pro 10.5

Als het erop aankomt zitten er tussen de Apple iPad 9.7 (2017) en iPad Pro 10.5 geen wereldschokkende verschillen. Natuurlijk heeft de Pro een groter scherm, snellere processor, betere camera en uitgebreidere opslagmogelijkheden. Maar dat resulteert dan ook in een prijsverschil van meerdere honderden euro’s. De vraag is dan ook of je dit het waard vind.

Eén ding is zeker: als je hoesjes of accessoires nodig hebt voor een van beide apparaten, zit je bij B2C Telecom goed. Wij bieden je de keuze uit een breed assortiment artikelen voor zowel de iPad 9.7 (2017) als de iPad Pro 10.5. En dat natuurlijk tegen de voordelige prijzen en snelle verzending die je van ons gewend bent!

Relevante blogs