Huawei P Smart: nu al hét budgettoestel van 2018?

Soms komt er een telefoon uit die je weet te verrassen met een extreem goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Randloos scherm in strakke aluminium behuizing

Het eerste dat opvalt als je de doos van een nieuwe Huawei P Smart openmaakt, is zijn in het oog springende design. De twijfel slaat toe – heb je wel het juiste toestel ontvangen? Daar waar je door de prijs namelijk een budgetvariant verwacht, ligt in de verpakking toch echt een telefoon met het uiterlijk van een topmodel te schitteren.

Dat komt in de eerste plaats door zijn nagenoeg randloze design; een eigenschap die slechts een select gezelschap high-end smartphones met het toestel deelt. Met een schermresolutie van 2160 x 1080 pixels en een dunne aluminium behuizing is het plaatje compleet: je hebt hier te maken met een telefoon die qua uiterlijk niet onderdoet voor peperdure concurrenten. Maar dan voor een spotprijsje…

Dubbele camera met bokeh

Alsof het flitsende uiterlijk voor zijn prijs nog niet genoeg is, stelt de Huawei P Smart ook niet teleur bij een blik onder de motorkap. Natuurlijk is de rekenkracht niet hetzelfde als die van duurdere modellen, maar voor de meeste toepassingen nog altijd meer dan voldoende. Een echt paradepaardje is de dubbele camera; 13 MP aan de voorkant en 2 MP aan de achterkant.

Ook hier betreft het een functionaliteit die je gewoonlijk alleen in de high-end prijsklasse tegenkomt. De tweede camera heeft bovendien daadwerkelijk toegevoegde waarde. Hij meet namelijk de diepte, waardoor je jouw foto’s van het typische en zo gewilde bokeh-effect kunt voorzien. In jip-en-janneketaal is dit de wazige achtergrond die je kent van professionele foto’s gemaakt met spiegelreflexcamera’s.

Lange accu en Oreo 8.0

We kunnen nog lang en breed uitweiden over de vele functionaliteiten van de Huawei P Smart, maar uiteindelijk is alles terug te voeren op één vraag: hoe prettig is het toestel in het dagelijks gebruik? Zeer prettig! Hoewel de iets lagere rekenkracht sommige taken nét iets langer laat duren dan op toptoestellen, heb je verder het gevoel dat je een high-end smartphone in je handen hebt. En dat is in deze prijsklasse absoluut een prestatie van formaat van de Chinese fabrikant.

Twee zaken leveren absoluut een bijdrage aan het hoge gebruikscomfort en dat zijn de prima accuduur en de standaard installatie van Oreo 8.0 (Oreo). Een minpuntje aan het toestel is de relatief grote kwetsbaarheid van de behuizing. Het dunne aluminium ziet er prachtig uit, maar is erg gevoelig voor krassen en vlekken

Twee zaken leveren absoluut een bijdrage aan het hoge gebruikscomfort en dat zijn de prima accuduur en de standaard installatie van Oreo 8.0 (Oreo). Een minpuntje aan het toestel is de relatief grote kwetsbaarheid van de behuizing. Het dunne aluminium ziet er prachtig uit, maar is erg gevoelig voor krassen en vlekken.

Wij adviseren je dan ook de behuizing alleen tevoorschijn te toveren als je de smartphone wilt showen aan je familie of vrienden. De rest van de tijd kun je hem beter beschermen met een telefoonhoesje op maat.

Dat dit heel stijlvol kan, blijkt wel uit het assortiment hoesjes op de website van B2C Telecom. Bij ons heb je de keuze uit een breed aanbod designhoesjes of kun je jouw gedroomde hoesje voor de Huawei P Smart zelf maken. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Relevante blogs