Huawei Mate 20 zet nieuwe standaard in 2018

Volgende maand presenteert Huawei zijn nieuwe vlaggenschip: de Huawei Mate 20. Het toestel is de opvolger van de succesvolle Mate 10 en staat daarom ook wel bekend als de Mate 11.

Huawei Mate 20: opvallende kenmerken

In een tijd waarin merken als Apple en Samsung de smartphonemarkt domineren, is het belangrijk om onderscheidend te zijn. Dat is goed begrepen door Huawei, dat als fabrikant van Android-toestellen de concurrentie met Samsung aan moet gaan en daarom flink moet investeren in zijn hardware. Puur op specificaties is het immers lastig concurreren met het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Toch slaagt Huawei daar met zijn nieuwe Mate 20 alleraardigst in. De specificaties liegen er namelijk niet om. Met zijn splinternieuwe Kirin 980-processor troeft de fabrikant de Snapdragon 845 die de concurrent in zijn Galaxy S9 gebruikt op indrukwekkende wijze af. Ook de hoofdcamera’s vallen op door uitstekende specificaties.

Huawei Mate 20: ook een Lite- en Pro-versie

Voordat we verder uitweiden over de camera’s van de Mate 20, is het belangrijk om te beseffen dat Huawei drie toestelvarianten op de markt zet: de reguliere Mate 20 en een Lite- en Pro-versie. De Lite krijgt dubbele camera’s aan de voorkant en achterkant, terwijl de Mate 11 en de Pro-variant maar liefst van drie hoofdcamera’s zijn voorzien.

Die zullen bij fotografieliefhebbers zeker in de smaak vallen, want met een Leica 40 megapixel camera met 8 megapixel telelens en een reguliere 20 megapixel zwart-witcamera is het mogelijk om de scherpste plaatjes te schieten. Wel heeft de Pro-versie meer sensoren in de notch dan de standaard Mate 20. Of dit een groot verschil maakt, zal in de praktijk moeten blijken.

 

Is dit hét toestel voor jou?

Niet alleen op het gebied van de camera zijn er verschillen tussen de Mate 20, de Lite en de Pro. Zoals gebruikelijk nemen de rekenkracht, het geheugen en de opslagruimte toe bij de duurdere modellen. De Pro belooft het absolute vlaggenschip van dit jaar te worden en valt onder meer op door zijn waterdichte en haarscherpe 6,3 inch AMOLED beeldscherm.

Is jouw huidige smartphone aan vervanging toe en wil je nog dit jaar het beste van het beste kopen? Dan kun jij je geen buil vallen aan de Huawei Mate 20. Afhankelijk van je budget kies je voor de Lite, Pro of reguliere versie.

Vergeet niet in je budget ook rekening te houden met de aanschaf van een telefoonhoesje. Met een toestel als dit kun je namelijk vele jaren vooruit – maar alleen als je het optimaal beschermt tegen schade door vallen of stoten. Gelukkig maakt een hoesje van B2C Telecom je toestel alleen maar mooier! Kies uit een van onze mooie designs of ontwerp het helemaal zelf.

Relevante blogs