De Samsung Galaxy Note 8: topkwaliteit in alle opzichten

Met de Samsung Galaxy Note 8 heeft Samsung wat goed te maken. De pijnlijke herinnering aan voorganger Note 7.

Indrukwekkend snel en prettig in gebruik

Wie een high-end telefoon van Samsung koopt, weet dat hij qua hardwarespecificaties in elk geval niet teleurgesteld zal worden. Dat geldt ook voor de Note 8, die indruk maakt door – ook maanden na zijn eigenlijke lancering – op hardwarematig vlak nog altijd het nieuwste van het nieuwste te bieden. De razendsnelle Exynos 8895 processor en maar liefst 6GB werkgeheugen zorgen ervoor dat elke app in een oogwenk inlaadt.

Samsung Galaxy Note 8 biedt visuele topkwaliteit

Naast pure rekenkracht en de multifunctionele stylus, zijn ook de visuele eigenschappen traditioneel een sterk punt van de Note-serie smartphones. Daarmee doelen we niet alleen op het beeldscherm (in het geval van de Note 8 een 6,3 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels), maar ook op de camera (een dubbele 12 MP camera aan de achterkant en een 8 MP camera aan de voorkant – handig voor superscherpe selfies!).

Dat leidt er automatisch toe dat de Galaxy Note 8 in het dagelijks gebruik zeer prettig werkt. Dat wordt nog eens extra versterkt door de handige (en standaard bijgeleverde) S Pen. Hiermee maak je niet alleen notities, maar ook gebruik je hem om in een handomdraai bepaalde functies aan te roepen. Dat scheelt je doorklikken van heel wat menu’s en dat ervaren wij in de praktijk als bijzonder prettig.

Hiermee biedt het toestel alles wat je nodig hebt om haarscherpe foto’s of video’s te maken én te bekijken in hoge kwaliteit. Natuurlijk moet je al dit materiaal ook opslaan en speciaal daarvoor beschikt de Samsung Galaxy Note 8 over maar liefst 64GB opslagruimte. Je kunt dit bovendien nog verder uitbreiden met een SD-kaart, waardoor je nooit ruimte tekort komt.

Grote smartphone beschadigt sneller

Is er dan niets negatiefs over de Note 8 te melden? Toch wel: de prijs is behoorlijk fors, zelfs in de context van alles wat je ervoor krijgt. Maar zoek jij een grote smartphone met stylus die over uitstekende hardwarespecificaties beschikt? Dan is dit toestel ondanks zijn prijs geknipt voor jou.

We adviseren je echter wel je peperdure nieuwe eigendom te beschermen met een goed hoesje. Een telefoonhoesje is bij de Samsung Galaxy Note 8 namelijk extra van belang door zijn afmetingen van 6,3 inch. Een toestel van deze grootte ligt nu eenmaal minder makkelijk in één hand en hierdoor stoot of valt hij sneller.

In het licht van de hoge aanschafprijs en reparatiekosten van deze telefoon, zijn de kosten voor een hoesje eigenlijk een schijntje. Overtuigd? Bekijk dan direct hier ons uitgebreide aanbod hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 8 of ontwerp direct zelf jouw gedroomde hoesje.

Relevante blogs