De opkomst van Xiaomi in Nederland

Steeds meer Nederlanders hebben een smartphone van Chinese makelij. Bekend zijn natuurlijk de toestellen van Huawei, maar sterk in opkomst zijn ook die van Xiaomi.

Xiaomi smartphones nu beter beschikbaar

Enkele jaren geleden was Xiaomi nog nauwelijks bekend, maar inmiddels bezet het Chinese merk de vijfde plek op de wereldwijde smartphonemarkt. Onlangs volgde de officiële toetreding tot de Nederlandse markt en daarmee zijn interessante toestellen zoals de Pocophone F1 en Mi A2 Lite een stuk beter beschikbaar voor de vaderlandse consument.

Meer waar voor je geld met Chinese telefoons

In tegenstelling tot landgenoot Huawei, richt Xiaomi zich voornamelijk op het budget- en middensegment van smartphones tussen de 100 en 500 euro. Die strategie blijkt goed te werken, want de verkoopcijfers vertonen in de afgelopen jaren een steile groeicurve. Verkocht de fabrikant begin 2017 nog geen 20.000 Europese toestellen, recent doorbrak men de grens van maar liefst een miljoen kwartaalverkopen.

Veel van dat succes heeft te maken met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de smartphones. De toestellen presteren ondanks hun bescheiden prijskaartje bijna net zo goed als de duurdere concurrentie. Dat maakt een Xiaomi-telefoon een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar veel waar voor zijn geld – en toevallig is dat nu net de Nederlandse consument in een notendop.

Experts verwachten dan ook dat Xiaomi in de komende jaren snel meer marktaandeel in Nederland zal veroveren. De toestellen die daar in het begin voor moeten zorgen, zijn met name de Pocophone F1 en Mi A2 Lite:

Xiaomi Pocophone F1

De Xiaomi Pocophone F1 heeft de specificaties van een toptoestel, maar kost nog niet eens de helft. De krachtige Snapdragon 845-chip, dubbele camera (12+5 megapixel), flinke accu en goede vinger- en gezichtsscanner zorgen voor een gebruikerservaring die niet onderdoet voor die van menig duurder concurrent. Een nadeel is wel de wat goedkoop ogende plastic behuizing, maar dit is makkelijk te ondervangen met een hoesje (hierover zo meer).

Xiaomi Mi A2 Lite

De Xiaomi Mi A2 Lite is een zeer voordelig geprijsde smartphone met voor dit segment aantrekkelijke extra’s zoals een vingerafdrukscanner en dubbele camera. Met Android One draait het toestel een zeer populaire versie van Android die het dagelijks gebruik nog prettiger maakt. Bij normaal gebruik gaat de telefoon tot liefst twee dagen mee.

Ontwerp zelf je Xiaomi-hoesje!

Het mag duidelijk zijn: de smartphones van Xiaomi zijn een uitstekende keuze als je zoveel mogelijk waar wilt voor je geld. Het enige waar je genoegen mee moet nemen, is vaak een wat mindere camera en behuizing dan in het absolute topsegment. Dat laatste punt is gelukkig simpel op te lossen, door je toestel te verfraaien én beschermen met een goed telefoonhoesje.

Bij B2C Telecom heb je voor de Xiaomi Pocophone F1 en Mi A2 Lite de keuze uit een brede variëteit van kant-en-klare en trendy design hoesjes. Daarnaast is het sinds kort zelfs mogelijk om je eigen hoesje te ontwerpen. Zo weet je altijd zeker dat je telefoon de show steelt met een uiterlijk dat geen enkel ander toestel heeft!

Heb je een ander toestel van Xiaomi dan de genoemde modellen? Hou dan de site van B2C Telecom nauwlettend in de gaten, want de komende tijd breiden wij ons assortiment hoesjes voor dit Chinese merk flink uit!

Relevante blogs