Camera boost voor Samsung Galaxy S9

'The Camera. Reimagined.' Dat is de slogan waarmee Samsung de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus heeft aangekondigd. Samsung heeft dan ook een inhaalslag te maken op cameragebied. 

Het is de vraag hoe lang smartphone gebruikers nog meegaan met de prijzenslag van Samsung en Apple. Vaststaat dat Samsung met de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus eigenlijk met weinig wereldschokkends op de proppen is gekomen. Toch is de aanschaf van een Samsung Galaxy S9 hoesje en een Samsung Galaxy S9 Plus hoesje meer dan het overwegen waard. De prijzen van deze nieuwe toestellen van Samsung liegen er immers bepaald niet om.

Dubbele camera op Samsung Galaxy S9 Plus 

De camera’s zijn in elk geval flink verbeterd, dat is een pluspunt. Zo heeft de gewone Samsung Galaxy S9 een enkele camera aan de achterkant gekregen en draagt de Plus versie een dubbele camera met zich mee. Beide toestellen hebben een lens met een variabel diafragma en een speciale 'high speed' modus. Dit heeft de camera’s een behoorlijke boost gegeven. De foto’s en beelden zullen te zien zijn op het voorkantvullende 5,8 inch-scherm met QHD-resolutie. Wil je deze scherp houden? Kies dan voor een leuk telefoonhoesje en een Samsung Galaxy S9 screenprotector. 

Samsung introduceerde het voorkantvullende scherm, ofwel ‘infinity’-display, voor het eerst bij de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. Aan die technologie hebben ze vastgehouden met de twee nieuwste toestellen, zij het dat het display nog verder doorloopt in de randen. Hierdoor heb je nog meer schermruimte over om op te werken. De Samsung Galaxy S9 Plus wordt gepresenteerd met een 6,2 inch schermdiagonaal. Dat is een tikje groter dan bij de Samsung Galaxy S9. Verder zijn er geen opzienbarende vernieuwende zaken aan het design op te merken.

Vingerafdrukscanner makkelijker te bedienen 

Een ander verbetering betreft de vingerafdrukscanner. Op de Samsung Galaxy S8 was die naar de achterkant van de telefoon verhuisd. Dit bleek voor veel smartphone gebruikers geen handige oplossing. Lange tijd gingen de geruchten dat de scanner in het scherm geïmplementeerd zou worden. Maar deze technische oplossing lijkt op de lange baan te zijn geschoven. Toch is de plek van de scanner verbeterd. De sensor zit niet langer naast de cameramodule, maar eronder. Daardoor is de telefoon makkelijker te hanteren en ontgrendelen. 

De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus zullen naar verwachting halverwege maart op de markt verschijnen. Ruim voor die tijd tref je natuurlijk hoesjes aan voor deze toestellen op onze website, zoals design hoesjes, stand cases en TPU cases. Ook kun je bij B2C telecom zelf hoesjes ontwerpen. Alleen met een leuk smartphone hoesje en een screenprotector van B2C Telecom zorg je ervoor dat je nog lang plezier hebt van de Samsung Galaxy S9 of Samsung Galaxy S9 Plus.

Relevante blogs