Apple iPhone SE 2022: klaar voor de toekomst

Sinds kort is hij in de Nederlandse winkelschappen te bewonderen: de Apple iPhone SE 2022. Maar wat kun je verwachten van dit kleine toestel en waarom is het zo geschikt voor jou?

Formaat en varianten van de iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 staat ook wel bekend als de iPhone SE 3. Het is de kleinste telefoon in de nieuwste generatie iPhones, maar desondanks herbergt het toestel verrassend veel kracht en opties onder de strak vormgegeven motorkap.

Wat direct opvalt aan de iPhone SE 2022, is het kleine en handzame formaat. Met afmetingen van 13,8 cm bij 6,7 cm past deze smartphone nog met gemak in je broekzak en is hij gemakkelijker vast te houden dan de meeste moderne telefoons. De bescheiden dikte van slechts 0,73 cm draagt hier nog eens extra aan bij.

De Apple iPhone SE 2022 is beschikbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk Rood, Wit en Zwart. Wie het toestel in een ander kleur of met een andere uitstraling wil zien, kan bij B2C Telecom terecht voor een hip telefoonhoesje. Sowieso is een hoesje sterk aan te bevelen om je iPhone te beschermen.

Specificaties van de Apple iPhone SE 2022

Zoals gezegd biedt de iPhone SE 2022 verrassend sterke specificaties in verhouding tot zijn formaat en prijs. Zo pakt Apple uit met de razendsnelle A15 Bionic Chip, waarmee je moeiteloos de zwaarste games en apps gebruikt en uitstekend bent voorbereid op de toekomst. Dit blijkt ook uit de software-en beveiligingsupdates die Apple voor dit toestel tot minimaal 2027 garandeert.

Ook andere specificaties maken indruk, zoals het scherpe en heldere scherm, het werkgeheugen van 3 GB, de 5G-connectiviteit voor supersnel internet en de grote accu voor urenlang gebruiksplezier. De iPhone SE 2022 is daarnaast verkrijgbaar in zowel een 64 GB, 128 GB als een 256 GB variant. Door de bescheiden meerprijs van slechts € 50 biedt de 128 GB-versie voor de meeste mensen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Camera en behuizing van de iPhone SE 2022

Ook de camera en behuizing van de iPhone SE 2022 verdienen zeker een aparte vermelding. Zo maak je met de 12 megapixel camera aan de achterkant van het toestel moeiteloos de scherpste foto’s, terwijl ook de frontcamera met 7 megapixel voldoende scherpte biedt voor de meeste selfies. Dankzij Smart HDR 4 en Deep Fusion waan je jezelf een professionele fotograaf.

De behuizing van de iPhone SE 2022 is zoals we die van Apple gewend zijn, namelijk van glas. Om precies te zijn: hetzelfde glas als dat van de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro. Helaas blijkt dit glas nog altijd niet sterk genoeg om een onverhoopte val van de bank of uit een jaszak te weerstaan. Wil je zeker weten dat je dure telefoon kras- en schadevrij blijft, dan heb je nog steeds een telefoonhoesje nodig.

Apple iPhone SE 2022: prijs en GSM-hoesje kopen

De prijs van de Apple iPhone SE 2022 maakt het toestel voor veel mensen aantrekkelijk. Zo betaal je voor de 64 GB-versie € 529, voor de 128 GB-versie € 579 en voor de 256 GB-versie € 699. Of de meerprijs ten opzichte van de goedkoopste versie het waard is, hangt af van jouw specifieke wensen. Voor de meeste mensen zal 128 GB volstaan, maar voor wie bijvoorbeeld video’s bewerkt is 256 GB opslagruimte geen overbodige luxe.

De prijs van een telefoonhoesje voor de Apple iPhone SE 2022 valt nog altijd in het niet bij de prijs voor het toestel zelf. Zo betaal je bij B2C Telecom minder dan enkele tientjes voor een trendy en kwalitatief hoogwaardig GSM-hoesje, terwijl je jezelf er een mogelijk dure schermreparatie van honderden euro’s mee bespaart. Naast een hoesje kun je bij ons ook terecht voor een screenprotector of andere telefoonaccessoires.

Relevante blogs