Apple iPhone 15: de geruchten

De iPhone 15 wordt de meest geavanceerde smartphone die Apple ooit heeft uitgebracht. Lees hier alles wat je moet weten over het laatste nieuws en geruchten.

iPhone 15: wat wordt de release date?

Fans moeten nog heel even geduld hebben, want de release van de iPhone 15 duurt naar verwachting nog tot medio september. Traditiegetrouw zal het toestel rond die tijd worden gepresenteerd op een groots Apple-event. Enkele dagen later is het te pre-orderen en een week later ligt het in de schappen van winkels in de Benelux.

Welke iPhone 15-modellen komen er?

De iPhone 15 krijgt 4 modellen: de iPhone 15 en iPhone 15 Pro (beiden met een schermformaat van 6,1 inch) en de iPhone 15 Plus en iPhone 15 Pro Max (beiden 6,7 inch). De naamgeving van de modellen is nog niet helemaal zeker. Zo gaan er geruchten dat het duurste model in plaats van ‘Pro Max’ misschien ‘Ultra’ gaat heten. We zijn benieuwd!

Welke kleuren krijgt de iPhone 15?

Al jarenlang zijn iPhones standaard verkrijgbaar in basiskleuren zoals zwart, wit en rood. Daarnaast zitten er elk jaar een aantal nieuwe verrassingen in het kleurenpalet. De kleurverrassingen van 2023 zijn naar verluidt hardroze en cyaan (lichtblauw). Eén ding is zeker: in deze kleuren zal je hagelnieuwe iPhone 15 zeker opvallen in je omgeving!

Wat gaat de iPhone 15 kosten?

Apple-telefoons zijn doorgaans niet de goedkoopste. Vaak worden ze elk jaar ook nog een stukje duurder. Dit jaar zou dat echter wel eens mee kunnen gaan vallen. Volgens bronnen dichtbij Apple overweegt de smartphonegigant om de prijzen voor de iPhone 15 hetzelfde te houden als die van de iPhone 14.

Mocht dit gerucht inderdaad kloppen, dan zal de reguliere iPhone 15 ‘slechts’ €1019 gaan kosten. De iPhone 15 Plus zal dan uitkomen op €1169 en de iPhone 15 Pro op €1329. Het topmodel iPhone 15 Pro Max (of Ultra) zal voor €1579 over de toonbank gaan. Zodra we hierover nieuwe informatie krijgen, zullen we deze prijzen indien nodig bijwerken.

iPhone 15: wat worden de specificaties?

Laten we beginnen met een gebied waar Apple relatief weinig vernieuwingen in petto heeft: het design. Zo zal de behuizing van de iPhone 15 naar verwachting iets groter en dunner worden dan die van de iPhone 14, maar zullen er volgens insiders optisch weinig verschillen te bespeuren zijn.

Toch is er één onderdeel van de behuizing dat wel wezenlijk anders gaat zijn: de oplaadaansluiting. Mede vanwege Europese regelgeving stapt Apple noodgedwongen over van een Lightning- naar een USB C-aansluiting voor de iPhone 15. Het Pro en Pro Max model zullen daarnaast Thunderbolt 3 ondersteunen voor razendsnelle overdracht van bestanden.

Processor en camera’s van de iPhone 15

Niet alleen qua USB-aansluiting, maar ook qua rekenkracht zullen de 2 duurdere iPhone 15-modellen uitblinken. Zo zullen ze volgens de laatste geruchten namelijk worden uitgerust met de hagelnieuwe Bionic A17-chip, terwijl de reguliere iPhone 15 en iPhone 15 Plus het moeten stellen met de (nog steeds fantastische) A16-chip van de iPhone 14 Pro en Pro Max.

Ook krijgen de iPhone 15 Pro en Pro Max een speciale periscooplens, die door zijn horizontale ligging 5x tot zelfs 10x zoom in uitmuntende kwaliteit biedt. Door de geweldige sensor in de iPhone 15 behoort zelfs ondersteuning van filmen in 8K tot de mogelijkheden. Of Apple deze functie daadwerkelijk gaat aanbieden, is echter nog afwachten.

Relevante blogs