Nokia: van budgettelefoon naar high end smartphone

Maakt Nokia in 2018 haar definitieve comeback op de smartphone markt? Dat is een vraag die menig telefoonliefhebber bezighoudt. Onlangs werd de legendarische Nokia 3310 gelanceerd in een nieuwe verpakking. 

In de jaren 90 en 00 was Nokia de absolute wereldmarktleider op het gebied van telefoons. De producent bleef echter lange tijd stilstaan en weigerde te innoveren. Onlangs liet Nokia gelukkig weer van zich horen, met de gemoderniseerde uitvoering van de Nokia 3310 uit 2001. Dit goedkope toestel is voor een paar tientjes te krijgen, inclusief een leuk Nokia 3310 (2017) hoesje!

Hierna verschenen nog vier andere Android smartphones, maar vanaf volgend jaar wordt pas echt de definitieve doorbraak verwacht met de Nokia 8 en de Nokia 9. De toestellen worden eerst in China gepresenteerd en verschijnen enkele weken of maanden later ook in Nederland. De Nokia 8 is het eerste Android-vlaggenschip en overtreft wat betreft specificaties alle eerder verschenen toestellen van de Finse fabrikant.

Maak zelf hoesje voor Nokia 8

De Nokia 8 heeft een uitstekende dubbele camera, een aluminium behuizing en een 5,3 inch-AMOLED-beeldscherm met QHD-resolutie. Verder draait de Nokia 8 met een Snapdragon 835-chipset en 4 GB werkgeheugen zeer vlot. Voor het eerst heeft Nokia een toestel ontworpen waarbij je echt niet zonder de bescherming van een smartphone hoesje kunt. De aanschafprijs is niet gering, wat de aankoop van een leuk Nokia 8 hoesje zonder meer rechtvaardigt. Je kunt ook zelf een Nokia 8 hoesje ontwerpen, met eigen foto’s en teksten!

 

Iets later in 2018 verschijnt de Nokia 9, de opvolger van de Nokia 8. De meeste specificaties van dit toptoestel zijn inmiddels online verschenen. De Nokia 9 beschikt over een Snapdragon 835-chip, heeft 128GB aan opslagruimte en een 3250 mAh-accu. Ook heeft de Nokia 9 een oled-scherm, waar de Nokia 8 het nog moest doen met een ips lcd-scherm. Het scherm meet 5,5 inch en loopt door tot in de randen. Hiermee speelt Nokia in op de trend van de voorkant vullende schermen, al zijn de touchscreens van de nieuwste toestellen van Samsung, LG en Huawei nog randlozer.

Bescherm Nokia 9 met leuk smartphone hoesje

Het prachtige ontwerp van de Nokia 9 kun je het best beschermen met een leuk hoesje, zoals een stand case. Met een stand case loop je geen gevaar dat het scherm of het design van de Nokia 9 schade oploopt. Onze Nokia 9 hoesjes hebben opbergvakjes voor pasjes en papiergeld en zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. Dankzij de uitsparingen in de Nokia hoesjes heb je altijd toegang tot alle knoppen en poorten. Nokia heeft de stap gemaakt richting high end smartphones, dus ontkom je niet aan de aanschaf van een beschermend hoesje van B2C Telecom!

Relevante blogs