Welke telefoon of tablet heb ik?

Je hebt op de website van B2C Telecom een mooi hoesje ontworpen voor je telefoon en kijkt reikhalzend uit naar het moment dat het op de deurmat valt. De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat het hoesje niet goed past. 

Waarom is de modelcode belangrijk?

Het merk van je telefoon of tablet is niet zo lastig te achterhalen; dat prijkt vaak opzichtig aan de voor- of achterkant van het toestel. Het model van het apparaat is echter niet altijd in één oogopslag te zien. Niet alleen brengen sommige fabrikanten van een bepaald model verschillende varianten uit, maar ook worden sommige productlijnen ieder jaar iets aangepast.

Dit leidt vaak al snel tot veel verwarring. Hierdoor neemt het risico toe dat je het verkeerde hoesje voor je smartphone of tablet bestelt. Dat is vervelend, want een te grote of te kleine cover is simpelweg onbruikbaar. Maar ook een hoesje dat weliswaar past, maar niet de uitsparingen op de juiste plek heeft, zorgt in de praktijk voor veel irritatie.

Achterhaal het model via de hardware

Het is daarom van belang om zeker te weten dat je een hoesje voor het juiste model telefoon of tablet bestelt. Er zijn verschillende manieren om te achterhalen om welk modelnummer het gaat. De eerste manier is door te kijken naar de hardware. Sommige apparatuur heeft aan de achterzijde een modelcode, die je direct alle informatie geeft die je nodig hebt.

Mocht je zo’n code op jouw toestel niet aantreffen, dan moet je letterlijk dieper in de materie duiken. Sluit het apparaat af, maak de achterzijde los en verwijder de batterij. Onder de plek waar normaal de batterij zit, zie je aan de binnenzijde van het toestel alsnog de modelcode. Hier tref je overigens ook het IMEI-nummer aan, dat je nodig hebt als uw telefoon ooit wordt gestolen.

Achterhaal het model via de software

Werken de bovenstaande tactieken niet om het model van uw tablet of smartphone te achterhalen? Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij exotische toestellen of onleesbaarheid door schade of slijtage. Geen nood, want er is nog altijd hoop. Ook softwarematig kun je namelijk een heel eind komen met het ontdekken van de modelcode.

Zo geven sommige telefoons en tablets bij het opstarten al weer om welk merk en type het gaat. Is dat niet het geval? Dan ga je op een Android-tablet naar Instellingen > Over dit toestel > Modelnummer. Op een iPad ga je naar  Instellingen > Algemeen > Info > Model. Op Android-telefoons en iPhones zijn de stappen vergelijkbaar.

Is het je gelukt om met behulp van bovenstaande tips het modelnummer te achterhalen? Dan ben je klaar om het hoesje van je dromen te bestellen of zelf te ontwerpen. Veel plezier! Twijfel je na het lezen van deze blog nog steeds over het typenummer? Stuur een mail naar info@b2ctelecom.nl of bel naar 040- 284 6566 en wij helpen je graag verder! 

Relevante blogs