Sony Xperia XZ2: nieuw uiterlijk, vertrouwde kwaliteit

Al geruime tijd keken smartphoneliefhebbers reikhalzend uit naar de lancering van de nieuwe serie Sony-telefoons. Ze moesten geduld betrachten tot het Mobile World Congress, het grootste mobiele techevenement ter wereld dat zich jaarlijks afspeelt in Barcelona. 

Onderscheidend ontwerp luidt nieuw tijdperk in

Het eerste dat in het oog springt aan de nieuwe toestellen van Sony is het nieuwe design. Eerdere modellen uit de Xperia-reeks stonden bekend om hun kenmerkende ontwerpstijl, waar door de Japanse fabrikant in de afgelopen jaren eigenlijk nauwelijks vanaf geweken werd. Inmiddels besefte het bedrijf dat het in 2018 tijd werd voor een grondige makeover.

Wat ons betreft is die makeover zonder meer geslaagd. De glazen voor- en achterkant van de XZ2 kunnen zich qua uitstraling moeiteloos meten met andere topmodellen in de huidige markt en onderscheiden zich door wat rondere vormen in vergelijking met de concurrentie. De Compact heeft in tegenstelling tot zijn grote broer een plastic achterzijde en zal door zijn compacte afmetingen ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van handzame telefoonformaten.

Multimediale krachtpatser met unieke functies

Zoals we gewend zijn van Sony, zijn er ook aan de XZ2 weer nieuwe snufjes toegevoegd die hem onderscheidend maken ten opzichte van de concurrentie. Met name op multimediaal vlak blinken beide toestellen uit, met uitstekend klinkende stereospeakers aan de voorzijde die mede mogelijk worden gemaakt door de iets bollere schermranden.

Ook het 18:9 full HD+ scherm en het unieke Dynamic Vibration System (een trilmotor ondersteunt hierbij het geluid van video’s) helpen om het bekijken van mediabestanden op je telefoon tot een ware belevenis te maken. Deze vibratiefunctie is overigens niet aanwezig op de Xperia XZ2 Compact, maar dit zal voor het merendeel van de doelgroep waarschijnlijk geen absolute dealbreaker zijn.

Conclusie over de Sony Xperia XZ2 en Compact

De Sony Xperia XZ2 mag zich dan onderscheiden met specifieke functies, maar hoe verhouden de basisfunctionaliteiten zich ten opzichte van andere topmodellen in de markt? De camerakwaliteit is in elk geval uitstekend, met een 19-megapixel Motion Eye-camera die in full HD-resolutie in slow-motion kan filmen. Met een snelle Snapdragon 845, 4GB werkgeheugen en een standaardinstallatie van Android Oreo voldoet het toestel daarnaast aan alle eisen die aan een moderne high-end smartphone gesteld mogen worden.

Hoewel de Compact ongeveer tweehonderd euro goedkoper is dan de grote variant, vallen beide toestellen zonder twijfel in het topsegment. Dat betekent dat het zaak is om jouw dure smartphone goed te beschermen, want in het dagelijks gebruik is een krasje of val natuurlijk zo gemaakt. Door de iets afwijkende vorm van de XZ2-serie is een telefoonhoesje op maat dan ook een goed idee. Bekijk ons uitgebreide assortiment hier (of klik hier voor de Compact) of ontwerp je hoesje direct zelf.

Relevante blogs