Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019): instaptablet biedt waar voor zijn geld

Sinds kort ligt in Nederland de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) in de winkel. Maar hoe presteert deze budgettablet en hoe verhoudt hij zich tot de duurdere concurrentie?

Nieuwe tablet van Samsung in klein en handzaam formaat

Laten we met de deur in huis vallen: de 2019-editie van de Samsung Galaxy Tab A stelt zeker niet teleur. Net als zijn voorganger komt de instaptablet (adviesprijs € 210) met een 10.1 inch scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels (FULL-HD+). Klein en licht genoeg om handzaam te zijn, maar groot genoeg om comfortabel te genieten van een breed scala aan multimedia.

Dat het apparaat geschikt is voor multimediagebruik, blijkt ook uit de overige specificaties van het scherm. Door de dunne schermranden bedraagt de screen real estate aan de voorzijde maar liefst 80% van de totale oppervlakte. Daar profiteer je van bij het bekijken van afbeeldingen of series en al helemaal bij het spelen van een game.

Gamen en Netflixen voor een habbekrats

Want voor dat laatste is deze tablet ondanks zijn lage prijs krachtig genoeg. Met zijn krachtige octacore processor en 3GB werkgeheugen tovert het apparaat haarscherpe beelden tevoorschijn die er zelfs bij snelle bewegingen vloeiend uit blijven zien.

Kers op de taart van de indrukwekkende multimediale beleving vormen de dual stereospeakers en het Dolby Atmos 3D-geluid, dat jou in combinatie met het glasheldere beeld verzekert van je eigen mini-thuisbioscoop voor het hele gezin.

Vergen die prestaties dan niet veel van de batterij? Valt mee, want de 6,150 mAh batterij weet het flink lang vol te houden en zorgt ervoor dat je uren achtereen Netflix kunt kijken of kunt gamen. Al met al niet slecht voor een apparaat dat rond de € 200 kost, minder dan 500 gram weegt en slechts 7,5 mm dik is…

Galaxy Tab A 10.1 (2019) biedt alles wat je nodig hebt

Natuurlijk beschikt de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) ook over alle andere kenmerken die een hedendaagse tablet moet bezitten. Denk aan een tweetal camera’s (8MP en 5MP) met diafragma van respectievelijk f/1.9 en f/2.2. Goed genoeg voor casual kiekjes in de gezinssfeer of leuke selfies in gunstige belichting. Opslagruimte voor al die foto’s heb je ook genoeg – het apparaat is leverbaar in versies van 32GB en 64GB en tot maar liefst 512GB uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Op het gebied van behuizing is er weinig nieuws onder de zon in vergelijking met de voorgangers. De Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) is van metaal, wat in het kader van de lage prijs dan wel weer een mooie prestatie van de ontwerpers is. Dit heeft echter ook een keerzijde, want zoals we inmiddels allemaal weten is het trendy metalen uiterlijk helaas ook vrij gevoelig voor schade door krassen, stoten en vallen…

Bescherm je Tab A 10.1 met een tablethoes

Nu mag de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) met zijn prijs rond de € 200 relatief goedkoop zijn; wat ons betreft is het nog steeds geen reden om achteloos met deze mooie tablet om te gaan. Bescherming met een goede tablethoes is dan ook een vereiste en die vind je natuurlijk bij B2C Telecom.

Wij bieden onder andere design tablethoesjes, TPU tablethoesjes en stand tablethoesjes (dus met standaard). En, minstens zo interessant: op korte termijn bieden we ook de mogelijkheid om het laatstgenoemde type te bedrukken met een geheel eigen afbeelding of ontwerp. Zo bescherm je jouw Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) optimaal én steel je de show met een unieke uitstraling.

Hou onze website de komende tijd goed in de gaten en ontwerp jouw eigen tablethoes!

Relevante blogs