iPhone 14-series: geruchten, prijs en release date

De hele wereld kijkt er reikhalzend naar uit: de release van de nieuwe iPhone 14. Hieronder blikken we alvast vooruit op de geruchten rondom de te verwachten prijs, specs, kleuren en release date.

Welke datum komt de iPhone 14 uit? 

Zoals ieder jaar kondigt Apple de nieuwe iPhone ook dit jaar aan in september. Meestal gebeurt dit op de dinsdag van de tweede of derde week van de maand, waarna de release van het toestel enkele weken later volgt. Experts verwachten dan ook dat de iPhone 14 op dinsdag 13 september wordt aangekondigd, waarna het toestel vanaf vrijdag 16 september is te pre-orderen en de release op vrijdag 23 september.

Naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen kan deze laatste datum echter nog wel eens verschuiven. Dankzij oplopende politieke spanningen tussen China en Taiwan kan de levering van de iPhone 14 mogelijk vertraging oplopen. Daarnaast zijn er geruchten dat de productie van de iPhone 14 Max door toeleveringsproblemen niet op schema ligt en hierdoor na lancering beperkt leverbaar is of op een later moment wordt uitgebracht dan de andere modellen. Dit zullen we moeten afwachten.

Welke kleuren krijgt de iPhone 14? 

Apple brengt de nieuwe iPhone 14 uit in 4 modellen: de reguliere iPhone 14 (6,1 inch), de iPhone 14 Max (6,7 inch), de iPhone 14 Pro (6,1 inch) en de iPhone 14 Pro Max (6,7 inch). De reguliere- en Max-variant worden verkrijgbaar in de kleuren Zwart, Wit, Paars, Blauw en Rood. De Pro- en Pro-Max variant komen naar verluidt in de kleuren Goud, Grafiet, Paars en Zilver.

Niet alleen de nieuwe kleuren, maar ook andere aspecten zijn opvallend aan het ontwerp van de iPhone 14. Zo heeft deze editie van het toestel niet meer de bekende notch aan de bovenkant van het scherm, maar in plaats daarvan twee gaatjes – een ovale voor de selfiecamera en infraroodlens en een cirkelvormige voor de dot projector voor Face ID-technologie.

Daarnaast gaan er hardnekkige geruchten over een nieuwe en bijzondere feature van het scherm van de iPhone 14. Het zou namelijk een always-on display betreffen, waardoor zaken zoals de tijdweergave en widgets altijd zichtbaar blijven – ook als het toestel niet in gebruik is. Deze feature zou mogelijk zijn dankzij de hoge verversingssnelheid van het ProMotion-display dat Apple gebruikt.

Wat worden de specificaties van de iPhone 14?

Ook qua overige specificaties zie de nieuwe iPhone er veelbelovend uit. Zo krijgt de reguliere iPhone 14 meer werkgeheugen en krijgen de Pro-varianten een sneller en beter presterend type werkgeheugen. Daarnaast zouden de reguliere iPhone 14 en iPhone 14 Max het qua rekenkracht moeten doen met de A15 Bionic-processor die nu al in de iPhone 13 zit, terwijl de Pro- en Pro Max-modellen waarschijnlijk worden voorzien van de splinternieuwe A16 Bionic-chip.

Sowieso hebben gebruikers van de iPhone 14 Pro en Pro Max geen reden tot klagen. Deze modellen worden volgens de geruchten namelijk uitgerust met een hoofdcamera van maar liefst 48 megapixels, waardoor de kwaliteit van foto’s en video’s merkbaar verbetert. Zo zal de iPhone 14 Pro naar verwachting voor het eerst 8K-opnamen ondersteunen en krijgt deze een grotere sensor voor nog betere prestaties in donkere omstandigheden.

Wat wordt de prijs van de iPhone 14?

Dan de hamvraag: wat gaan de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max kosten? Waarschijnlijk zal de prijs van deze toestellen te vergelijken zijn met die van de voorgangers uit de 13-serie. Naar verwachting zul je voor de reguliere iPhone 14 € 910, voor de iPhone 14 Max € 1010, voor de iPhone 14 Pro € 1160 en voor de iPhone 14 Pro Max € 1260 betalen. Indien de geruchten over toeleveringsproblemen kloppen, kunnen deze prijzen echter hoger gaan uitvallen.

Wat de iPhone 14-modellen ook gaan kosten; voor een Apple-toestel betaal je altijd relatief wat meer dan voor andere smartphones met vergelijkbare specificaties. Een nieuwe iPhone gaat dan ook vele jaren mee, maar dan moet je de enigszins kwetsbare behuizing natuurlijk wel beschermen tegen schade. Bij B2C Telecom betaal je minder dan enkele tientjes voor een trendy en hoogwaardig telefoonhoesje, dat de iPhone 14 optimaal beschermt en dat je indien gewenst zelf kunt ontwerpen.

Bekijk ons aanbod van telefoonhoesjes voor de iPhone 14, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Relevante blogs