Hoe moet ik mijn telefoonhoesje schoonmaken?

Een telefoonhoesje zorgt ervoor dat je telefoon goed beschermd is én er weer fonkelnieuw uitziet. Maar hoe hou je een hoesje eigenlijk schoon? Hieronder onze tips!

Een TPU siliconen hoesje schoonmaken

TPU hoesjes zijn de minimalistische en soms doorzichtige hoesjes die je telefoon alleen aan de zijkanten en achterkant omsluiten. Vanwege het compacte ontwerp is dit type GSM hoesje mateloos populair en dat zal het in onze visie de komende jaren ook zeker blijven. Na verloop kan een TPU hoesje (en zeker de transparante variant) na verloop van tijd echter ietwat vergelen.

Gelukkig is de oplossing simpel: een TPU hoesje kun je in een handomdraai schoonmaken met warm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik een doekje, sponsje of tandenborstel om de siliconen case goed schoon te schrobben, spoel na met water en laat drogen.

Gaat de verkleuring toch niet uit het hoesje? Laat het dan nog 5 minuten weken in een beetje baking soda (zuiveringszout) van de supermarkt en schrob daarna goed na. Wedden dat je TPU case er hierna weer zo goed als nieuw uitziet?

Een boekhoesje of standcase van PU schoonmaken

Minstens net zo populair als TPU covers zijn boekhoesjes en standcases. Deze omsluiten je smartphone aan de zijkanten, voor- én achterkant en bieden zo maximale bescherming. Hierdoor heb je geen screenprotector meer nodig.

Veel boekhoesjes en standcases worden tegenwoordig van polyurethaan gemaakt, een materiaal dat ook vaak wordt gebruikt als een soort kunstleer. In principe maak je dit op dezelfde manier schoon als een TPU siliconen hoesje, maar er is wel één belangrijk verschil.

In tegenstelling tot een TPU case hebben een boekhoesje en een standcase namelijk ook een binnenzijde. Het is daarom zaak dat je eventuele zeepresten na het schoonmaken grondig verwijdert en het GSM hoesje laat drogen tot het volledig droog is. Hiermee voorkom je dat chemische stoffen in een schoonmaakmiddel de gevoelige coating in je telefoonscherm aantasten.

Een echt lederen telefoonhoesje schoonmaken

Telefoonhoesjes van echt leder zie je tegenwoordig steeds minder. Dat komt vooral omdat ze duur zijn en ook nog eens kwetsbaar zijn voor vlekken. Ook het schoonmaken van een leren hoesje is lastiger, want afwasmiddel of andere schoonmaakmiddelen zijn al snel te agressief.

Gebruik daarom hooguit een milde handzeep of liever nog een speciale leer reiniger en leer conditioner. Meng met lauwwarm water, doop een zacht microvezel doekje hier in onder (geen sponsje of borstel!) en knijp het doekje hierna goed uit (teveel water kan het leder beschadigen).

Wrijf alles vervolgens goed in en gebruik een droog microvezel doekje of een keukenrol om het telefoonhoesje weer af te drogen. Laat hierna nog even nadrogen en je lederen hoesje is weer schoon!

 

Relevante blogs